22. joulukuuta 2020

PIPARKAKKUPALAT KANELI-SUOLAKINUSKIKUORRUTTEELLA

No nyt tuli tehtyä jotain aivan älyttömän herkullista leivonnaista!! Valmistin näitä järjettömän hyviä piparkakkupaloja kanelisella suolakinuskikuorrutteella yhteiseen kahvitteluhetkeen hyvän ystäväni kanssa näin joulun alla. ♥ Resepti tälle herkulle on bongattu Makeaa-blogista pienin muutoksin toteutettuna. Alkuperäisen ohjeen pääset kurkkaamaan täältä

Palat on leivottu 25x25 cm vuoalla ja leikattu 16 palaan.

Pohja: 
2 munaa
1½ dl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna
½ dl öljyä
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
vajaa ½ tl inkivääriä
vajaa ½ tl kardemummaa
1 dl maitoa

Kuorrute:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl kuohukermaa
½ tl kanelia
2 dl tomusokeria
½ tl suolaa

Koristelu:

suklaapiparipalloja/sokeritähtiä/kultahippuja jne.


Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sulata pohjaan tuleva voi valmiiksi. Mittaa öljy ja maito valmiiksi. Yhdistä kuivat aineet omassa kulhossaan myös valmiiksi. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon voisula ja öljy - sekoita varovasti. Lisää massaan vuorotellen maitoa ja kuivia aineita. Vältä turhaa sekoittamista, vain sen verran että aineet sekoittuvat tasaisesti. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia ja jäähdytä täysin ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri, kaneli ja kerma. Lämmitä liedellä kunnes sokeri sulaa. Ota kattila pois liedeltä ja sihtaa joukkoon tomusokeri - sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi kuorrutteeseen suola. 

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja vaihda vuokaan puhdas leivinpaperi. Laita pohja takaisin vuokaan niin, että ylös jää pohjapuoli ja paistopinta jää puolestaan vuokaa vasten. Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä varovasti reunoja kohti. Anna jähmettyä jääkapissa noin puolisen tuntia tai kunnes kuorrute on kunnolla jähmettynyt. Nosta pohja vuoasta leivinpaperin avulla leikkuulaudalle ja siisti reunat leikkaamalla pienet suikaleet pois. Leikkaa sitten 16 palaan (4x4) ja koristele palat. 


Lurps, niin ihanan mehevää, pehmeää ja suolaisen makeaa. Kaikki maut olivat niin hyvin tasapainossa, että ei meinannut millään malttaa olla ahmimatta kaikkia paloja kerralla. :D:D


Ystäväni tykkäsi myös kovasti paloista. 
Kyllä näillä kelpasi kahvitella ja vaihtaa kuulumiset ennen joulun  viettoon siirtymistä. ♥

Paloista sai myös todella hyvin energiaa sillä päivän juoksulenkkikin sujui kuin unelma näiden voimalla. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille