Nam nam! Olispas tämä herkulista fudgea ja ihan maistui siltä kuin olisi syönyt piparkakkutaikinaa. Tykkäsin kovasti! ♥ Hieman ehkä keittämisvaiheessa lämpötila pääsi liian korkeaksi, mikä vaikutti fudgen rakenteeseen mutta hyvältä nämä kuitenkin maistuivat.
Reseptin tälle herkulle bongasin Liisa Weterbergin Makeaa Joulua- kirjasta.
Massa:
1½ dl kermaa
3 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
½ tl inkivääriä
½ tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl kardemummaa
115 g voita
Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa. Nosta lämpöä ja keitä koko ajan sekoittaen kunnes seoksen lämpötila on 118 astetta. Käytä apuna digitaalista paistomittaria tai sokerilämpömittaria.
Kun seon on saavuttanut 118 asteen lämpötilan, otan kattila pois liedeltä ja sekoita massaa kunnes se paksunee. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna jäähtyä hetken aikaa huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa kovettunut fudge paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille