16. joulukuuta 2020

LAKRITSI-SUKLAATRYFFELIT


Oi, olipas nämä hyviä! Ihanan tuhtia suklaata yhdistettynä lakritsijauheen kanssa - ei voi olla muuta kuin herkullista! Nämä täyteläiset laku-suklaatryffelit ovat todella helppoja valmistaa ja näillä jos millä saa makean himon taltutettua. ♥♥

Ohjeen näihin herkkuihin löysin Annin uunissa-blogista ja alkuperäiseen reseptiin pääset täältä. :)
Puolitin tuon ohjeen, kun en viitsinyt tehdä ihan niin isoa satsia pallukoita. Ei ainakaan tullut syötyä niin paljoa kun teki vähemmän. :D

Ohjeella tulee noin 16 kpl pieniä tryffelipalloja.

100 g tummaa suklaata 70 %
3/4 dl kuohukermaa
10 g voita
1 tl tomusokeria
lakritsijauhetta

Pilko suklaa pieniksi paloiksi veitsen avulla. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää joukkoon kerma. Lämmitä kiehuamispisteeseen ja ota pois kattila pois levyltä. Kaada joukkoon suklaat ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Sekoita joukkoo vielä tomusokeri. Kaada valmis tryffelimassa pieneen kulhoon, peitä pinta kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ota jähmettyneestä massasta teelusikallinen massaa ja pyöritä palloksi. Käytä pyöritellyt pallot jääkaapin kautta jos massa kerkesi kovasti lämmetä käsissä pyörittelyvaiheessa. Kun pallot on vähän taas jähmettynyt - kierittele ne lakujauheessa. Valmista ja sit vain herkuttelemaan! :)


Nam, ihanan tuhtia herkkua ja tykkäsin niin kovasti tuosta lakujauheesta tryffelin pinnalla. ♥


Jos näistä haluaa vielä vähän makeampia niin tomusokeria voi laittaa enemmän. 
Omaan makuun nämä olivat juuri sopivia. :)


Namskis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille