14. joulukuuta 2020

HYYDYTETTY KORVAPUUSTIJUUSTOKOKAKKU

Tämän kakun resepti jäi niin hyvin kummittelemaan mieleeni nähtyäni sen Makeaa-blogissa jokin aika sitten. Onneksi tuli tilaisuus leipoa ja kokeilla tätä herkullista ohjetta... Ja voin sanoa, että oli pojat sitten HYVÄÄ kakkua, ihan parasta näin korvapuustifanille. ♥ Hieman muokkailin ohjetta mutta alkuperäisen ohjeen kakulle löydät siis tuolta Liisa Westerbing blogista.

Leivoin kakun reilu viikko sitten, kun istuin iltaa kahden kaverini kanssa glögiä juoden ja juustoja maistellen. Kakku oli sopiva jälkiruoka juustojen jälkeen ja voi että, miten tykkäsinkään tästä kakusta. Kaikki maut olivat niin hyvin tasapainossa ja tuo kanelilla maustettu kinuski oli kyllä todella hyvää. Nam! ♥

Kakku on leivottu 18 cm vuoalla.

Kanelikinuski:
2 dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
1½ tl kanelia
1½ - 2 liivatelehteä

Pohja:
150 g täytettyjä kanelipullakeksejä (Kantolan)
30 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jukurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
½ dl maitoa

Koristelu:
pipareita/keksejä/mysliä/raesokeria 

Valmista ensin kinuski. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeria ja kaneli. Keitä noin 2 minuuttia ja liuota sekaan puristellut liivatteet. Sekoita hyvin sekaisin ja jätä sivuun jäähtymään välillä sekoittaen. 

Valmista pohja. Ota esille vuoka, leivinpaperoi pohja ja sisäreuna. Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, jukurtti, sokerit ja kardemumma. Kuumenna maito ja liuota pehmenneet/puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita varovasti sekaisin. 

Kaada noin puolet täytteestä vuokaan ja tasoita. Lusikoi muutama ruokalusikallinen kinuskia täytteen päälle. Kaada lopputäyte vuokaan ja sekoita kevyesti lusikan varren avulla kinuskia täytteen joukkoon. Tarkoituksena on, että kinuski jää raidoiksi täytteen joukkoon eikä sekoitu siihen kunnolla. Tasoita kakun pinta ja kaada hyvin varovasti loppu kinuski lusikan avulla kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilualustalle. Koristele haluamallasi tavalla. :) 


Aijai, tämä jos mikä oli suurta herkkua! ♥


Kakku maistui aivan korvapuustille ja oli todella maukasta. 
Täyte oli ihanan pehmeää ja turkkilainen jukurtti sopiva loistavasti mielestäni täytteeseen. :)


Ja tuo kanelilla maustettu kinuski - täydellistä!
 Tämä oli kyllä sellainen kakku, jota tulee aivan varmasti tehtyä vielä moneen kertaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille