31. joulukuuta 2020

FUDGE BROWNIEKAKKU MAITOSUKLAAKUORRUTTEELLA


Nyt täytyy sanoa iso NAM, oli meinaan sen verran herkullista browniekakkua että! ♥♥  Tällä herkkukakulla on kyllä hyvä ottaa vastaan uusi vuosi 2021. Ihanan mehevä fudge browniekakku yhdistettynä maitosuklaakuorrutteeseen on jotain älyttömän hyvää. Sormisuolahiutaleet kakun päällä kruunaavat vielä makumaailman ja tasapainottavat kivasti muuten melko tuhtia ja suklaista makua. Tää on vain niin hyvää, just mun makuun täydellistä. Ai että! ♥

Inspiraation tähän herkkuun sain Camilla Hamidin blogista, jossa hän on tehnyt samaista herkkua neliskanttiseen vuokaan ja leikannut brownien paloiksi. Reseptistä innostuneena halusin ehdottomasti kokeilla tätä herkkua ja hieman muuntelin tuota alkuperäistä ohjetta ja leipomistapaa. Pohjan teko vaiheessa sain ihan viime metreillä idean, että haluankin tehdä tämän kakun muotoon palojen sijaan. Tästä tuli kyllä tosi kiva ja herkullinen kakku! 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Kuorrute:
200 g maitosuklaata
13 g voita
1 dl vispikermaa

Browniepohja:
175 g voita
100 g tummaa suklaata (70%)
2½ dl sokeria
3 munaa
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhetta

Koristelu:
sormisuolaa

Aloita valmistamalla kuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan voi ja sulata se liedellä. Lisää joukkoon kerma ja kuumenne seos kiehumispisteeseen asti - ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon suklaapalat ja sekoittele rauhassa tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin ja anna olla sen siellä useiden tuntien ajan. Kuorrutteen on oltava täysin kylmää.

Ota esille vuoka ja pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa kulhoon voi ja suklaa. Sulata varovasti mikrossa lyhyissä jakoissa aina välillä sekoittaen. Jätä sivuun odottamaan. Yhdistä kuivat aineet; suola, vaniljasokeri, jauho ja kaakaojauhe. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon voisuklaaseos ja sekoita varovasti sekaisin. Sihtaa lopuksi kuivat aineet massaan ja nostele sekaisin, sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat keskenään. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Älä paista pohjaa liikaa, se saa olla keskeltä vielä hyllyvää uunista pois ottaessa. Itse otin pohjan pois uunista 15 minuutin kohdalla. Anna jäähtyä täysin ja siirrä vielä vaikka jääkaappiin joksikin aikaa, jotta pohja on varmasti kylmä ja asettunut kunnolla.

Irrota kakku vuoasta aseta se tarjoilulautaselle. Ota kuorrute jääkaapista ja vispaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja viimeistele kakku vielä sormisuolalla. Keitä kahvit ja nauti herkullisesta kakusta. ♥


Aijai, tämä oli vain NIIN hyvää, ihan parasta! ♥


Pohja oli kunnolla tahmaista ja mehevää brownien tyyliin ja tuo maitosuklaakuorrute sopi tähän todella hyvin. Olihan tämä melkoisen tuhtia ja makeaa mutta niinhän hyvän kakun pitää ollakin, eikö vain. :D


Sormisuolaa kannattaa ehdottomasti laittaa reilusti kakun päälle, sillä suola korostaa ihanasti suklaan makua ja hieman tasapainottaa muuten niin makeaa olemusta. 


En malttanut kunnolla odottaa kakun oleentumista ja palaa leikatessa se hieman meni kasaan mutta sillähän ei ole mitään väliä. :D 

Jouduin myös kuvata kakun ulkona parvekkeella kun meidän kämpässä oli jo niin pimeää enkä halunnut kuvata lampun valossa. Naapurit varmaan ihmettelivät kun heiluin partsilla kakun ja kameran kanssa. :D:D

Tällä kakulla saamme siis juhlia uuden vuoden vaihtumista tänään ja täten toivotankin kaikille oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille