16. marraskuuta 2020

SALMIAKKIFUDGE


Tämä herkullinen salmiakkifudge on ollut to do-listallani jo vaikka kuinka kauan. Nyt sain viimein kokeiltua tehdä herkkuja ja hyväähän siitä tuli. :)

Vähän kyllä meinasi tuottaa tuskaa tuo massan värjääminen mustalla pastavärillä. Väri ei nimittäin  mielestäni tekovaiheessa näyttänyt yhtään mustalta vaan pikemminkin semmoiselta todella tumman vihreältä. Olin aivan maassa kun ajattelin, että nyt meni fudget ihan pilalle pastavärin takia. En ymmärrä miten siinä noin kävi! Sitten aloin tarkemmin katsoa väriputkiloa ja huomasin värin menneen jo vanhaksi jokin aika sitten. Ehkä se syy oli sitten siinä tai sitten siinä, että pastavärimerkki oli eri, mitä olen yleensä käyttänyt. Yleensä käytän aina Progelin värejä, mutta nyt olin ostanut erästä toista merkkiä testaus mielessä ja metsäänhän se näköjään meni heti. :D No, mutta onneksi tämä värikkömmähdys ei vaikuttanut fudgen makuun ja fudge oli kertakaikkisen hyvää. Kunniaa en itse voi reseptistä ottaa vaan iso kiitos ihanasta reseptistä lähtee Dr. Sugarille. ♥ Voit kurkata heidän alkuperäisen reseptin täältä

Fudget on valmistettu 20 x 20 cm vuoassa.

Massa:
3 dl kuohukermaa
4 dl hienoa sokeria
½ dl glukoosisiirappia
50 g voita
1 pss turkinpippureita murskattuna
200 g maitosuklaata
+ mustaa pastaväriä

Koristelu:
koristerakeita

Ota esille 20x20 cm vuoka, leivinpaperoi se ja suihkuta ihan vähän vuokasprayta paperille. Murskaa turkinpippurit esim. morttelissa, pilko myös suklaa valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan.

Mittaa isoon paksupohjaiseen kattilaan kaikki ainekset paitsi ei suklaata ja pastaväriä.

Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen ja varmista, että turkkarit sulavat kunnolla joukkoon. Lämmitä niin kauan kunnes massa saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria tarkan lämpötilan  mittaamiseksi. Massa on tärkeä lämmittää juuri oikeaan lämpötilaan, jotta fudgen koostumuksesta tulee hyvä. 

Siirrä seos sitten lämmönkestävään kulhoon, lisää pilkottu suklaa ja lisää vielä myös pastaväriä. Lisää väriä muutama tippa kerrallaan, kunnes saat haluamasi värin aikaiseksi. Sekoita seosta kahden minuutin ajan sähkövatkaimella, jotta kaikki aineet on varmasti hyvin sekaisin. 

Kaada valmis massa vuokaan ja koristele halutessasi koristerakeilla. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön ylitse.  

Leikkaa fudge terävällä veitsellä paloiksi ja säilytä valmiita fudgeja viileässä tiiviissä kannellisessa rasiassa. 


Olipas nämä hyviä, ihan olivat viedä kielen mennessään! 
Ei tätä reseptiä turhaan oltu kehuttu. ♥


Mikä yllätys olikaan, kun fudget oikeasti näyttivätkin mustilta päivänvalossa kuvattuna. 
Illalla näitä tehdessäni, fudgemassa näytti aivan vihreältä lampun valossa katsottuna.
 Kyllä nuo hivenen taittavat sinne vihreän puolelle mutta ei niin pahasti. :)


Ai että, näin isona salmiakin ystävänä nämä kyllä osu ja uppos meikäläiseen. Ihan törkeen hyviä! ♥ Koostumuskin oli juuri täydellinen, nam nam! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille