21. marraskuuta 2020

HERKULLISET PIPARKAKKUPALAT

Tämän viikon aikana joulufiilis on alkanut iskeä päälle ja mieli tekisi koko ajan leipoa jotain jouluisia herkkuja. Eihän tässä ole enää kuin vähän reilu kuukausi jouluun, niin kait sitä saa jo alkaa fiilistellä joulua leivonnaisten merkeissä. :D

Ensimmäinen joululeivonnainen tälle vuotta ovat nämä herkulliset piparkakkupalat. Voisi sanoa, että nämä ovat jouluinen versio mokkapaloista. Pohjassa maistuvat ihanasti joulun maut; kaneli, neilikka, inkivääri ja tietysti kardemumma. Päällisenä toimii puolestaan vaniljainen tuorejuustokuorrute, mikä on on ihan mun lempparia. ♥ Pohjan ohjeen olen ottanut Liisa Westerbergin Makeaa Joulua- kirjasta, puolitin vain ohjeen niin sain vähän pienemmän satsin tehtyä. Kuorrute on taas oma resepti, jota olen yleensä käyttänyt aina porkkanakakussa/piirakassa. Hmm... Nämä olivat niin hyviä! :)

Palat on leivottu 25x25 cm vuoalla ja leikattu 9 isohkoon palaan.

Pohja:
2 munaa
1½ dl fariinisokeria
50 g voita sulatettuna
½ dl öljyä
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
vajaa ½ tl inkivääriä
vajaa ½ tl kardemummaa
1 dl maitoa

Kuorrute:
50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
valkosuklaisia pallo-pipareita  (Kantolan)
kultaisia sokeritähtiä/nonparelleja

Aloita pohjasta. Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiksi leivinpaperi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sulata voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja mittaa öljy sekä maito valmiiksi omiin kuppeihinsa. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti vaahdon joukkoon sulatettu voi ja öljy. Lisää massaan vuorotellen kuivia aineta ja maitoa - kääntele tasaiseksi ja levitä massa vuokaan tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto ja yhdistä voin kanssa. Sihtaa tomusokeri parissa erässä joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää vielä vaniljasokeri ja sekoita. 

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja kumoa pohja esim. leikkuulaudan päälle ja irrota pohjalla ollut leivinpaperi. Levitä kuorruta tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Voit jättää pinnan tasaiseksi tai tehdä sahareunaisella raapalla koristeet pintaan. Anna olla niin kauan jääkaapissa että kuorrute jähmettyy - parisen tuntia tai yön yli. Siisti reunat leikkaamalla jokaisesta reunasta pienet suikaleet pois ja leikkaa sitten haluamasi kokoisia paloja. Koristele mielesi mukaan. Säilytä valmiita paloja jääkaapissa. 


Nam nam ja vielä kerran nam! 
Nämä jos mitkä maistuivat joululle, tykkäsin todella paljon! ♥♥


Pohja oli ihanan mehevää ja vaniljainen kuorrute sopi hienosti yhteen jouluisten mausteiden kanssa. 
Ai että, tästä taisi tulla yksi uusi lemppari joululeivonnaisten arsenaaliin. :D


Nuo Kantolan valkosuklaiset pallopiparit olivat muuten kans todella hyviä - ostin niitä nyt ensimmäistä kertaa. Ostin myös niitä maitosuklaisia palloja mutta niitä en ole vielä kerennyt maistaa. Uskon, että ne ovat varmasti yhtä hyviä kuin nämä valkosuklaaversiotkin. :)

Onneksi mieheni lähti käymään äitinsä luona, niin sain laitettua muutaman palan sinne heille mukaan
 Ei tule ihan kaikkia syötyä yksin... :D:D:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille