15. marraskuuta 2020

VADELMA-SUOLAKINUSKIKÄÄRETORTTU


Voi pojat kun tämä kääretorttu oli sitten hyvää!! ♥ Herkku syntyi ihan hetken mielijohteesta enkä ollut yhtään suunnitellut sitä etukäteen. Sain perjantaina illalla tietää, että meille tulisi lauantaina vieraita ja pitihän sitä jotain keksiä tarjottavaksi kahvin kyytipojaksi. Menin "luottoleivontablogiini" eli Liisa Westerbergin kirjoittamaan Makeaa-blogiin etsimään inspiraatiota kahvinpöydän herkuksi. Liisalla on aina niin hyviä ja herkullisen näköisiä reseptejä, että siinä ei pahasti voi vikaan mennä, kun leipoo hänen resepteillään. ♥ Eipä siinä kauaa aikaa mennyt kun bongasin hänen sivuiltaan Snickers-kääretortun reseptin ja tykästyin siihen heti. En kuitenkaan tohtinut käyttää maapähkinävoita tortussa, kun en ollut varma onko vieraat allergisia pähkinälle tai tykkäävätkö ylipäätään siitä. Niinpä hiukan muuntelin reseptiä ja tällainen siitä sitten tuli. Liisan alkuperäisen reseptin Snickers-kääretortulle löytyy täältä

Siis tästä tuli kyllä omaan makuun juuri täydellinen ja tuo suolakinuski oli aivan parasta tortun päällä.
Ai että... Tätä tulee varmasti leivottua vielä joskus toistekin. :)

Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria + vähän sokeroimiseen paiston jälkeen
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
+ vadelmia

Kuorrute:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
ripaus suolaa

Koristelu:
vadelmia
keksejä
suklaakarkkeja
mysliä

Valmista pohja. Laita pellille valmiiksi leivinpaperi ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota keskenään munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, sihtaa varovasti vaahdon joukkoon ja nostele varovasti esim. nuolijan avulla sekaisin. Kaada valmis massa pellille ja tasoita tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paiston aikana ollut leivinpaperi pohjan päältä ja anna pohjan jäähtyä. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vielä tuorejuusto ja vanijasokeri. Levitä täyte pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja murustele päälle vadelmia (käytin pakastemarjoja). Painele marjoja hiukan täytteen sisään. Kääri pohja napakalle rullalla ja kääri torttu vielä leivinpaperin sisään ja anna oleentua jääkaapissa noin puolisen tuntia. 

Valmista kuorrutteeksi tuleva suolakinuski. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi tomusokeri ja suola. Lämmitä liedellä kunnes sokeri on sulanut ja seos on tasaista. Sihtaa joukkoon tomusokeri parissa erässä ja sekoita hyvin sekaisin. Mausta lopuksi suolalla. Voit myös halutessasi jättää suolan pois. Anna kuorrutteen jäähtyä ja jähmettyä jonkin aikaa. Voit nopeuttaa jäähdytystä pitämällä kattilaa kylmässä vesialtaassa välillä sekoittaen. 

Ota torttu jääkaapista ja siisti sen molemmat päät leikkaamalla pienet palat pois. Laita kääretorttu tarjoiluvadille ja kuorruta kinuskilla. Voit myös pitää torttua ritilän päällä, kuorruttaa siinä ja siirtää sitten tarjoiluvadille. Täten ylimääräinen valuva kinuski ei päädy tarjoilulautaselle. Anna tortun ihan hetken aikaa olla jääkaapissa, jotta kuorrute hiukan jähmettyy ja koristele sitten haluamallasi tavalla. Sitten vain kahvipannu porisemaan ja herkuttelemaan! :)


Siis tämä oli vain NIIN hyvää!! ♥♥


Täytteen valdelmat raikastivat torttua tosi kivasti ja tasapainottivat muuten niin makeaa kinuskia. 
Suola oli myös kiva lisä kuorrutteessa, minkä keksin lisätä ihan viime tingassa. :)


Otin pienen riskin kun koristelin kakun Snickers-patukan paloilla juuri sen pähkinäallergiavaaran takia. Onneksi vierailla ei sit ollut mitään allergiaa ja pystyin hengähtää helpotuksesta. :D


Lurps, onneksi jääkaapissa on vielä pieni pala jäljellä tätä herkkua.
 Meinaan sen vielä kyllä herkutella illalla kahvin kanssa. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille