2. kesäkuuta 2020

PORKKANAKAKKU



Porkkanateemalla jatketaan. :) Tämän kakun leivoin jo tuossa muutama viikko sitten mutta nyt vasta sain aikaiseksi päivittää reseptin ja kuvat tänne. Muistan tuolloin, että mun alkoi ihan kauheasti tehä mieli tavallista porkkanakakkua mutta en jostain syystä olisi millään halunnut leipoa tavallista piirakanmallista leivonnaista. Siitä tämä idea sitten lähtikin tähän kakkuun kun kävin läpi kakkuvuokavarastoni ja löysin tuollaisen kivan pienen kahvikakkuvuoan. Se oli juuri sopiva tähän reseptiin! :)

Kakku on siis leivottu pienellä, noin 17-18 cm kahvikakkuvuoalla ja tämä oli kyllä kivaa vaihtelua perinteiselle neliskulmaisella porkkakakulle/piirakalle. Reseptinä käytin taas perinteistä ja parhaaksi todettua Emma Iivanaisen porkkanakakkumassa ohjetta. Tällä tulee mun mielestä kaikista parasta porkkanakakkua. ♥

Kakku on leivottu 17-18 cm pyöreällä kahvikakkuvuoalla.

Massa:
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 munaa
½ dl maitoa
1 dl öljyä
1 tl sitruunamehua
250 g porkkanaraastetta

Kuorrute + koristelu:
50 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl vaniljasokeria
2½ dl tomusokeria
+ mantelirouhetta

Ota esille vuoka ja voitele tai sprayaa vuokaspraylla se hyvin. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Aloita raastamalla porkkanat ensin hienoksi raasteeksi. Sekoita keskenään kulhossa kuivat aineet ja toisessa kulhossa nesteet keskenään. Sihtaa kuivat aineet nesteiden joukkoon ja kääntele massa sekaisin. Lisää lopuksi massaan porkkanaraaste ja nostele sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia riippuen uunin tehosta. Testaa kypsyyttä tikulla ja vähennä/lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää se voin joukkoon hyvin sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla oman maun mukaan. Sihtaa tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen kuorrutteen joukkoon. Sekoita kuorrutetta kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Anna kuorrutteen olla jonkin aikaa jääkaapissa niin sitä on helpompi levittää kakun päälle kun se on hieman jämäköitynyt.

Aseta jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorrutteella ja koristele kakku mantelirouheella. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin niin kuorrute jähmettyy hieman. Sitten vain herkuttelemaan. :)


Siis tämä oli NIIN hyvää, ei pettänyt resepti tälläkään kertaa! ♥


Massa toimi hyvin myös näin kahvikakkuvuoalla leivottuna ja kakusta tuli aivan käsittämättömän mehevää - täydellistä jos näin voi sanoa. :) 


Kuorrutetta tuli kunnon kerros kakun päälle ja se oli hyvä. 
Mitä enemmän kuorrutetta, sitä paremmalta kakku maistuu. :)


Aijai, kunpa olisikin nyt tätä kakkua kahvin kanssa. 
Ehkä mun täytyy pian leipoa uudestaa tätä herkkua. ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille