27. toukokuuta 2020

PORKKANA-VALKOSUKLAAKAKKU



Tässä reseptissä oli niin herkullisen kuuloiset makuyhdistelmät, että mun oli aivan pakko kokeilla testata  kakkua. Alkuperäinen resepti ja idea kakkuun on siis peräisin Kati Lehdolta (vanilllacakes) ja hänen reseptiin pääset suoraan täältä. Muuntelin ohjetta hieman omaan makuun sopivammaksi mutta tuo porkkanapohja on suoraan napattu Katilta. :) 

Oli kyllä herkullinen kakku ja kaikki maut sopivat hienosti yhteen. Nam! ♥

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla ja korkella säädettävällä reunavuoalla. 

Pohja:
1 dl öljyä
2 munaa
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl kanelia
100 g porkkanaraastetta

Vanilja-valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
½ dl tomusokeria
1½ rkl vettä

Kinuskikiille:
2 dl kermaa (kuohu tai vispi)
1½ dl fariinisokeria
2 liivatetta

Koristelu:
sokermassaporkkanoita
keksimurua
jukurttipäällysteisiä manteleita

Aloita valmistamalla kakkupohja. Ota esille irtopohjavuoka, pingota pohjalla leivinpaperi ja laita vielä sisäreunaan kiertämään leivinpaperisuikale. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Raasta porkkana valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään kulhossa öljy, munat, fariini- ja tavallinen sokeri. Ota toinen kulho ja yhdistä siinä kaikki loput kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita. Lopuksi lisää massaan porkkanaraaste ja nostele sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Vähennä tai lisää paistoaikaa tarpeen vaatiessa. Anna pohjan jäähtyä.

Kun pohja on jäähtynyt täysin, aseta se suoraan tarjoilulautasen päälle. Laita pohjan ympärille korkea säädettävä reunavuoka tiiviisti. Voit halutessasi laittaa vielä leivinpaperin vuoan sisäreunaan tai korkean reunakalvon. Itse laitoin leivinpaperin ja siitä johtuen kakun reunoista tuli hiukan röpelöiset. 

Valmita täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja sulata suklaa varovasti mikrossa. Jätä molemmat sivuun odottamaan vuoroaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka ja tomusokeri. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseokseen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita taas hyvin. Lopuksi nostele massan joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Anna hyytyä jääkapissa yön yli tai noin 4-5 tuntia kunnes täyte tuntuu sormella koskettaessa kiinteältä. 

Valmista kinuskikiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutuksi. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta vain noin pari minuuttia ja liuota liivatteet kuumen seoksen joukkoon. Jäähdytä kiillettä välillä sekoittaen kunnes se ei enää tunnu kuumalta sormella koskettaessa. Kaada kiille varovasti hyytyneen täytteen päälle tasaisesti ja anna jähmetty jääkaapissa muutaman tunnin ajan. 

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä reunavuoka ja leivinpaperi. Koristele haluamallasi tavalla. :)


Nam, mikä herkkukakku tämä olikaan! 
Porkkana, valkosuklaa ja kinuski olivat kyllä lyömätön makuyhdistelmä. ♥


Jaksoin kerrankin väsätä sokerimassasta porkkanoita koristeeksi. 
Sattuipa mukaan pääsemään myös pari raaempaa vihreää porkkanaa. :D


Pohja oli ihanan pehmeä ja mehevää! Ja mikä parasta siinä oli, että sen valmistus oli todella helppoa. Vain sekoitta aineet keskenään ja massa vuokaan. :)


Ehkä tuosta kinuskiilteestä olisi voinut tulla hieman paksumpikin mutta hyvin tälläkin pärjäsi. :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Tätä herkullisen näköistä kakkua meinasin kokeilla tällä viikolla, onko mitään vinkkejä onnistumiseen? Onko kakku parempaa seuraavana päivänä? Lauantai aamupäiväkai pitäisi kakku olla valmis ja mietinkin onko huono tehdä se perjantai iltana? Kakkusi ovat aivan upeita ja yksinkertaisen siistejä ja kauniita!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ Kyllä, suosittelisin tekemään kakun jo ennen lauantaita, sillä tekeminen vie yllättävän kauan aikaa. Ensin paistaa pohja ja odottaa että jäähtyy. Sitten pitää myös odottaa että täyte hyytyy kunnolla ennen kinuskikiilteen tekemistä ja sit tietty vielä pitää odottaa et kiille jähmettyy ennen koristelua. 🙂

      Voit myös jakaa työvaiheita eri päiville, esim. paistaa pohjan jo torstaina illalla ja säilyttää pohja hyvin kelmuun käärittynä jääkaapissa. Perjantaina sitten tehdä täyte ja kiille ja koristelun voi halutessaan jättää lauantaiaamulle. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille