8. kesäkuuta 2020

JOGURTTI-VADELMABROWNIE


Nyt täytyy sanoa, että tämmöisestä hätäisestä ja nopeasta päähänpistosta leivottu vadelmainen brownie jogurttikuorrutteella oli aivan TÖRKEÄN herkullista. Joskus ne hyvät ideat ja lopputulokset syntyvät ilman suurempia suunnitteluja ja monimutkaista totetusta. :)

Brownie on valmistettu 20x20 cm vuoalla ja leikattu 9 palaan.

Browniemassa:
100 g tummaa suklaata
85 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
+ kokonaisia vadelmia

Jogurttikuorrute:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
1 muna

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Valmista browniemassa. Mittaa kattilaan suklaa ja voi - kuumenna liedellä niin kauan että voi ja suklaa on sulanut tasaiseksi seokseksi. Ota kattila liedeltä ja lisää joikkoon sokerit. Anna jäähtyä hetken aikaa mikäli seos tuntuu liian kuumalta. Lisää joukkoon munat yksitellen varovasti sekoittaen esim. puuhaarulla. Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe. Nostele nopeasti massan joukkoon. Vältä turhaa sekoittamista - vain sen verran että jauhot just ja just menee sekaisin. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalla kokonaisia vadelmia ja voit vähän painella niitä massan joukkoon.

Valmista kuorrute. Sekoita kaikki kuorruteen ainekset sekaisin ja kaada browniemassan päälle. Voit halutessasi veitsen avulla hiukan vedellä marmorointi-tyylisesti, jotta kuorrute ja pohja vähän sekoittusivat keskenään. 

Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia tai jopa vähän kauemminkin. Jogurttikuorrutteen pitäisi aika hyvin hyytyä pinnalla mutta se saa jäädä aavistuksen hytkyväksi ottaessasi brownien pois uunista. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. 


Aah, tämä oli kyllä todella herkkua. Mehevää, suklaista, raikasta... ♥


Ajattelin ensin, että kuinkahan tuo itse brownie osuus paistuu juoksevan jogurttikuorrutteen alla... Mutta onneks epäilin turhaan! Pohja jäi just sellaiseksi ihanan meheväksi kuten brownien kuulukin olla. :)


Nuo vadelmat ja jogurtti raikastivat kivasti muuten aika tuhtia brownieta.
 Ehkä siksi tätä pystyikin syömään aika monta palaa putkeen. :D:D


 Tykkään kyllä paljon tällaisista nopeista ja yksinkertaisista resepteistä. Mietin vielä myös, että kuinkahan tämä toimisi mustikoiden tai punaherukoiden kanssa. Näitä täytyy vielä kokeilla joskus. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille