6. toukokuuta 2020

SUOLAKINUSKI-SUKLAAKAKKU


Löysin tämän herkulliselta kuulostavan reseptin Makeaa-blogista ja mun oli aivan pakko testata sitä. Kakku oli kyllä kaikkien odotusten arvoinen ja maistui aivan taivaalliselle. Tästä tuli taas yksi kakku lisää herkkuleivonnaisteni top-listalle. :) 

Alkuperäisen reseptin löydät siis täältä ja reseptistä iso kiitos Liisa Westerbergille. ♥♥

Kakku on leivottu 2,5 litran kokoisella kahvikakkuvuoalla.

Massa:
4 dl vehnäjauho
1 dl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl suolaa
150 g voita sulatettuna
300 g turkkilaista jukurttia
2 munaa 

Suolakinuskikuorrute:
100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
4 dl tomusokeria
½ tl suolaa
+ sormisuolaa koristeluun

Ota esille kakkuvuoka ja voitele se hyvin. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, jukurtti ja munat. Sekoita käsivispilällä massa sekaisin ja vältä turhaa sekoittamista. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun olla vuoassa noin 15 minuuttia ja kumoa sitten jäähtymään ritilän päälle. 

Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Valmista kuorrute. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sihtaa joukkoon tomusokeri. Sekoita hyvin sekaisin ja mausta kinuski lopuksi suolalla. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa ennen kakun kuorruttamista. 

Aseta kakku ritilän päälle ja laita ritilän alle leivinpaperi. Paperin päältä on helppo kerätä yli valunut kuorrute talteen ja käyttää uudestaan. Kaada kuorrutetta kakun päälle mahdollisimman tasaisesti. Voit halutessasi kuorruutta kakun vielä toiseen kertaan yli valinuulla kinuskilla. Koristele kakku vielä sormisuolalla. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin jotta kuorrute jähmettyy kunnolla. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Kakku oli niin hyvää että en tiedä kuika paljon sitä voisin edes kehua! 
Itse suklaakakku oli ihanan pehmeää ja mehevää ja kinuskikuorrute kruunasi kyllä kakun loistavasti. 


Ja tuo kuorrute... Aah että! Siihen jäi aivan koukkuun ja kuorruttamisen aikana kinuskia tuli syötyä niin paljon, että maha tuli aivan kipeäksi. :D


Hieman liian innoissani lähdin kuorruttamaan kakkua kun tuo kinuski oli niin juoksevaa ettei se meinannut pysyä kakun pinnalla. :D:D Seuraavalla kerralla tiedän olla vähän malttavaisempi ja annan kuorrutteen ensin vähän aikaa oleentua ennen kuorruttamista. 

Kakku saa multa kyllä täydet 5/5! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille