29. huhtikuuta 2020

KANELI-BANAANIDONITSIT



Ai että, kun näistä uunissa paistetuista donitseista tuli herkullisia! ♥ Kaneli ja banaani sopivat loistavasti yhteen ja nämä olivat aivan viedä kielen mennessään. Näillä pienillä donitseilla on hyvä päästä vapun tunnelmaan. Huomenna olisi sitten tarkoitus tehdä ihan perinteisiä uppopaistettuja munkkeja. Nam! :)

Massasta tulee 24 kpl pientä ja 2 kpl isoa donitsia.

Massa: 
1 banaani
50 g voita sulatettuna
1 muna
½ dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Voitelu:
50 g voita 

Kuorrute:
hienoa sokeri + kanelia

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele/sprayaa donitsivuoan kolot valmiiksi.

Muusaa banaani ja sulata voi. Sekoita keskenään ensin banaanimössö, voisula, muna ja sokeri. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Sekoitus esim. pallovispilällä riittää, ei tarvita sähkövatkainta. 

Pursota massa vuokiin. Paista minidonitseja noin 5-6 minuuttia ja isoja noin 8-10 minuuttia. Kumoa donitsit vuoista leivinpaperin päälle. Sulata voiteluun tuleva voi ja voitele pullasudin avulla voita donitsien päälle. Sekoita kulhossa keskenään kanelia ja sokeria. Pyörittele donitsit seoksessa. Valmista! 


 Siis nämä oli NIIN hyviä! Nopeasti donitsit katosivat kyllä lautaselta. :D


Eihän nämä nyt perinteisiä sokerimunkkeja voita mutta ovat aika hyvä haastaja niille. Nam nam! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille