11. huhtikuuta 2020

PÄÄSIÄISKAKKU: MANGO-SUKLAAKAKKU


Hyvää pääsiäistä kaikille! ♥ Nyt onkin vähän erilainen pääsiäinen ja suunnitelmat pyhien ajaksi, kun minnekään ei voi oikein mennä ja pitää vain oleskella kotosalla kattien kanssa. Tämän koronakaranteenin vuoksi täksi pääsiäiseksi on tullut leivottua kolme erilaista kakkua, kun ei oo oikein muutakaan tekemistä ollut. En vain yhtään tiiä kuka nuo kaikki kakut oikein syö. :D:D

Ensimmäisenä kakkuna esittelen tällaisen mango-suklaakakun maitosuklaakreemillä kuorrutettuna. Inspiraatio kakkuun lähti K-ruokakaupan 2/2020 lehdestä ja muokkailin reseptiä sitten vähän enemmän omaan makuun sopivammaksi. 

Kakku on valmistettu 18 cm vuoalla + korkealla säädettävällä reunavuoalla. 

Pohja:
3 munaa
2½ dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl jauhoja
½ kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
noin 2 dl Marli Vital hedelmänektaria

Täyte:
3 liivatetta
2½ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk (á 200g) mangorahkaa (Arla)
2 rkl tomusokeria
1½ rkl vettä

Kuorrute:
150 g maitosuklaata
100 g pehmeää voita
250 g mascarponea
2 rkl tomua
(1 tl vaniljasokeria)

Koristelu:
"roiskeita" reunalle - ruskeaa tomuväriä + alkoholia
munakarkkeja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja mittaa maito valmiiksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita. Lisää vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten sulatettu voi, maito ja kuivat aineet. Sekoita vain sen verran että täytteet menevät sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaan kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita toisessa kulhossa rahkat ja tomusokeri. Kiehauta vesi ja liuota siihen puristellut liivatteet. Jäähdytä hetki jos seos tuntuu liian kuumalta. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon vaahdotettu vaniljakastike ja sekoita. 

Ota esille tarjoilulautanen ja aseta sen päälle säädettävä reunavuoka oikeaan kokoaan asennettuna. Kokoa kakku siis suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta kakkua täyttämisen yhteydessä hedelmänektarilla ja jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin. Peitä kakun pinta ja anna hyytyä/maustua jääkaapissa yön yli.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Notkista mascarpone ja sekoita voin joukkoon. Lisää mukaan sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Mittaa joukkoon tomusokeri ja halutessasi vielä vaniljasokeri - sekoita sekaisin. 

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä reunavuoka. Kuorruta kakku ensin ohuella kerroksella suklaakuorrutetta ja laita jääkaappiin jähmettymään. Sitten kuorruta kakku paksusti lopulla kuorrutteella. Sekoita keskenään ruskeaa tomuväriä ja alkoholia. Pärski siveltimen avulla roiskeita kakun reunoille. Huom! Roiskeita voi lentää muuallekin kuin vain kakun reunoille. :D:D Koristele kakun pinta munakarkeilla haluamallasi tavalla. Anna kakun olla hetken aikaa jääkaapissa, jotta kuorrute hieman jähmettyy. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Tuhtia ja hyvä tämä oli kyllä. :) Mangon maku ei ollut kovin voimakas mutta omasta mielestäni riittävä. Pohja oli hyvä ja hedelmänektari  kostukkeena toi vielä kivasti hedelmäistä makua siihen.


Nuo roiskeet oli ehkä virhe kakun koristeiksi. Meinaan vaan että noita roiskeita oli sitten joka paikassa keittiössä ja niiden siivoaminen ei ollutkaan ihan mikään pikku juttu. :D:D


Tarkoituksena oli vuorata koko kakun päällinen noilla karkeilla mutta olin ostanut karkkeja liian vähän. Kaksi pussia ei riittänyt mihinkään, olisi pitänyt olla kolme pussia niin ehkä ne olisivat riittäneet koko pinnan koristeluun. Tuli tuosta koristelusta silti ihan ok vaikka suunnitelmat muutuivatkin lennosta. :D

Nyt menen keittämään kahvit ja herkuttelemaan kakulla! ♥ 

2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille