8. huhtikuuta 2020

MOKKAPALAKÄÄRETORTTU


Mikä nyt ei olisi parempaa kuin mokkapalat leivottuna kääretortun muotoon. :) Mun oli aivan pakko kokeilla leipoa tällainen kääretorttu nähtyäni Liisa Westerbergin blogissa kyseisen leivonnaisen. Ohje tähän herkkuun on täten napattu hänen blogistaan. Voit käydä halutessasi kurkkaamassa alkuperäisen reseptin täältä

Kääretortun pohja on leivottu noin 30 x 40 cm vuoalla.

Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Mokkatäyte:
150 g voita
2½ dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia

Kuorrute + koristelu:
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl voita sulatettuna
1-2 rkl vahvaa kahvia
+ nonparelleja

Valmista pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita vuokaan valmiiksi leivinpaperi. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä loput aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irro pohjalla ollut leivinpaperi pohjan päältä. Rullaa löysäksi rullaksi ja anna jäähtyä. 

Valmista mokkatäyte. Keitä kahvi ja jäähdytä täytteeseen tuleva määrä. Vaahdot pehmeä voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Jatka vatkaamista jonkin aikaa. Sekoita lopuksi joukkoon kahvi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna rullan olla jääkaapissa jonkin aikaa leivinpaperiin rullattuna.

Valmista kuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja sulatettu voi. Lisää kahvia joukkoon pienissä erissä kunnes saat kuorrutteesta sopivan koostumukseltaan. Avaa leivinpaperi ja kuorruta torttu kuorrutteella. Ripottele päälle nonparelleja ja laita jääkaappiin jähmettymään. Siisti kääretorttu leikkaamalla molemmista päistä palat pois ja aseta torttu tarjoiluvadille.


Joo-o, aivan kuin olisi syönyt tavallisia mokkapaloja. Hyvää oli! :)


Melkoisen makeaa tämä kyllä oli, varsinkin tuo täyte mutta mua se ei haitannut laisinkaan. :)


Hieman tuo kuorrute pääsi itselläni liian löysäksi. 
Olisin halunnut siitä vähän jämäkempää, jotta se olisi valunut kauniisti reunoja pitkin. :)


Herkullista! ♥

Löysin kaapista purkin noita kivoja kukan mallisia koristeita ja niistä tuli tosi keväinen fiilis tähän kääretorttuun. En ollut edes muistanut että oon joskus ostanut tuollaisia nonparelleja. :D

2 kommenttia:

  1. Mitä on VANILJAKERMA jota jossain reseptissä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah... Se on vaahtoutuvaa vaniljakastiketta mutta käytön siitä monesti nimeä vaniljakermaa. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille