6. huhtikuuta 2020

MÄMMICOOKIET



Ensimmäistä kertaa kokeilin leipoa tällaisia mämmikeksejä ja voin sanoa, että keksit kyllä yllättivät mut positiivisesti. En olisi uskonut, että kekseistä tuli oikeasti herkullisen makuisia. :) 

Bongasin reseptin näille kekseille uusimmasta K-ruoka 2/2020 lehdestä ja pitihän reseptiä heti testata näin pääsiäisen alla. Olin yllättynyt, kuinka vähän kekseissä oikeasti maistui mämmi, vaikka sitä tuli suhteellisen paljon massaan. Enemmän nämä maistuivat suklaalle ja taustalla oli vieno mämmin maku. Tykkäsin! ♥

Ohjeella tulee noin 25-30 keksiä riippuen koosta. 

Massa:
200 g tummaa suklaata
100 g voita sulatettuna 
365 g mämmiä
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta


Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita kahdelle pellille valmiiksi leivinpaperit.

Rouhi suklaa valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. Sulata voi. Sekoita keskenään kulhossa mämmi, muna ja voisula. Voit sekoittaa esim. lusikan avulla, ei tarvita sähkövatkainta. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, sokerit ja leinvinjauhe. Sekoita kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi massan joukkoon suklaarouhe. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty liikaa. 

Lusikoi massa pelleille ja jätä keksien väliin tarpeeksi tilaa. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia riippuen keksin koosta. Itsellä keksit olivat valmiita jo 20 minuutin paikkeille. Siirrä valmiit keksit leivinpaperin avulla pois pellin päältä jäähtymään pöydälle.


Vaikka aluksi olin melko epäileväinen keksien maun suhteen niin nämä olivat oikeasti todella herkullisia. Aika tuhtea keksejä mutta hyviä. :)


Massa oli todella helppo ja nopea valmistaa, joten nämä keksit syntyivät yllättävän nopealla vauhdilla ja keittiössä leijaili ihana suklaan ja mämmin tuoksu leivonnan jäljiltä. :)


Oli heti pakko maistaa yksi keksi kun sain ne uunista ulos. Pinta oli rapsakka ja sisältä keksi oli pehmeää ja hieman tahmaista. Nam! Jäähtyneenä keksit maistuivat vielä paremmilta kuin suoraan uunista maisteltuina. :D 

Säilöin keksit isoon kannelliseen muovirasiaan. Seuraavana päivänä kun maistoin keksejä, niin pinnan rapsakkuus oli hävinnyt ja keksit olivat kauttaaltaan pehmeitä. Ei ollenkaan huonoja, ehkä tykkäsin niistä jopa hiukan enemmän kun olivat kokoaan pehmeitä.  Onneksi nämä säilyvät hyvin pääsiäiseen saakka niin näitä voi sitten herkutella hyvällä omalla tunnolla. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille