16. huhtikuuta 2020

KEY LIME PIE - LIMEPIIRAKKA


Miehen toiveesta leivoin vielä pääsiäisen herkutteluun tämän limepiirakan. Tämä on aina perus varma leivonnainen ja aina yhtä hyvä. Piirakka sopii mielestäni myös todella hyvin pääsiäisen teemaan. ♥

Piirakka on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 keltuaista
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
1 1/4 dl limemehua (3-4 limen mehu)
2 tl limen kuoriraastetta

Koristelu:
2 dl vispikermaa
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
limeraastetta

Ota esille vuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Voitele/sprayaa sisäreuna. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja yhdistä murskattujen keksien kanssa. Painele seso vuoan pohjalla ja myös parin senttiä reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Valmista täyte. Erottele keltuaiset ja sekoita ne kulhossa kondensoidun maidon kanssa. Raaste limen kuori ja purista niistä mehu. Lisää molemaat massan ja sekoita. Kaada valmis massa esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja laita yöksi jääkaappiin.

Irrota piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeria oman mauan mukaan ja vähän vaniljakreemijauhetta, jotta saat siistimmin pursotettavan koostumuksen kermaan. Pursota runsaat ruusukkeet piirakan reunoille ja koristele vielä limeraasteella. Sitten vain suut makiaksi. :D


Eipä tämä piirakka pettänyt tälläkaan kertaa. Aina yhtä herkullista! ♥


Ihanan kirpeää ja makeaa. Nam! :)


Kyllä tämä pääsiäisenä on ainakin tullut herkuteltua ihan riittävästi. 
Pitäisköhän sitä alkaa herkkulakkoon vähäksi aikaa...? Ei kai nyt sentään! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille