23. huhtikuuta 2020

BANAANI-SUKLAAMUTAKAKKU


Nyt ei voi muuta sanoa kuin iso NAM! Ei ole vähään aikaan tullut leivottua näin hyvää mutakakkua. Tämä menee ehdottamasti parhaimpien herkkuleivonnaisteni joukkoon. ♥

Banaani ja suklaa on vain lyömätön yhdistelmä eikä sille mitään voi. Tällä kertaa ne kohtasivat toisensa mutakakun muodossa ja tuloksena oli täydellisyyttä hipova kakku omalla mittapuullani. Kunniaa reseptistä en voi itselle ottaa, sillä törmäsin kakun ohjeeseen Camilla Hamidin blogissa ja alkuperäisen reseptin voit kurkata täältä

Puolitin alkupeäisen reseptin ja valmistin kakun pienemmällä vuoalla. Hieman myös muuntelin reseptiä parissa kohtaa. Mutta ai että... Tämä oli vain niin kertakaikkisen herkullista! ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Massa:
1-2 banaania
113 g voita sulatettuna
2 munaa
½ dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
80 g tummaa suklaata

Maitosuklaaganache:
100 g maitosuklaata
0,4 dl kermaa

Koristelu:
1½ dl kermaa
1-2 rkl maitorahkaa
tomusokeria
suklaarouhetta
banaanilastuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja valmistele vuoka pingottamalla pohjalle leivinpaperi. Laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. 

Muusaa banaanit ja sulata voi. Voit myös heti rouhia suklaan ja jättää sen sivuun odottamaan vuoroaaan. Yhdistä keskenään kaikki muut ainekset paitsi suklaarouhe. Sekoita esim. puukauhalla vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Lopuksi nostele joukkoon vielä suklaarouhe. Kaada massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja anna kakun olla vuoassaan yön yli jääkaapissa. Voit peittään pinnan kelmulla.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Rouhi ganachen suklaa pieneksi rouheeksi ja kuumenne kerma pienessä kattilassa liedellä. Älä anna kerman kiehua, kuumenna juuri ja juuri kiehumispisteeseen saakka. Kaada joukkoon suklaarouhe ja sekoittele tasaiseksi suklaakuorrutteeksi. Kaada kuorrute kakun keskelle ja tasoita se tasaiseksi kerrokseksi melkein reunoja myöten. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin jotta suklaa jähmettyy.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta kerma tomusokerilla oman maun mukaan. Pursota kerma kakun reunoille ja koristele lopuksi vielä suklaarouheella ja banaanilastuilla. Valmista tuli! :)


Lurps, niin hyvää ettei yksi pala kakkua riittänyt mihinkään! ♥♥


Pidin kakkua uunissa aika lailla tuon 25 minuuttia ja keskusta jäi ihanan taikinamaiseksi.
 Ehkä olisi voinut vielä pari minuuttia olla kauemmin uunissa. :)


Tulen kyllä aivan varmasti leipomaan tätä toistekin, oli sen verran hyvää ja todella helppo tehdä. :)


Palakuvasta näkyy hyvin, miten meheväksi kakku jäi keskeltä. Nammmmm.... :)


Tuo päälle oleva maitosuklaakuorrute sopi aivan älyttömän hyvin kakun kanssa yhteen ja kerrassaan herkullista. Kermapursotukset ehkä vähän tasapainotti muuten melkoisen makeaa makuelämystä. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille