12. maaliskuuta 2020

SUKLAA-KINUSKIJUUSTOKAKKU



Ihan yhtäkkiä alkoi hirveästi tehdä mieli suklaajuustokakkua. Sitä ei ole tullutkaan tehtyä pitkään pitkään aikaan. :) Tsekkailin leivontakaapin raaka-aineet läpi ja sieltä löytyi kuin löytyikin tarvittavat aineet suklaisen juustokakun leipomiseen. Eipä siinä auttanut sitten kuin kääriä hihat ylös ja alkaa leipoa. Onneksi tämä kakku oli todella helppo ja nopea valmistaa. :) 

Halusin kakkuun myös jotain muutakin kuin vain pelkän suklaisen täytekerroksen. Mietin ensin, että olisin tehnyt suklaaganache kuorrutuksen mutta sitten mieleeni juolahti kinuski. Se oli just hyvä pari suklaatäytteelle. ♥♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g kaurakeksiä
50 g voita

Suklaatäyte:
2 liivatetta
200 g tummaa suklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ rkl vettä

Kinuskikerros:
2 dl vispikermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
vaniljakreemijauhetta 

Koristelu:
keksimurua
banaanilastuja
punaherukoita

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja sekoita sulatetun voin joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat täytteen.

Valmista suklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen ja vatkaa vaniljakerma vaahdoksi. Jätä sivuun odottamaan. 
Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, tomu- ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi mikrossa ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi sekoita joukkoon hyvin vaahdotettu vaniljakerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai yön yli.

Tee kinuskikerros vasta kun suklaatäyte on täysin hyytynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuskikastike. Lisää joukkoon sen verran vaniljakreemijauhetta, että saat massasta tarpeeksi jämäkän kakun päälle levitettäväksi. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä kinuskimassa kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja koristele haluamallasi tavalla. Sitten vain kahvipannu porisemaan ja kakun kimppuun. :)


Nam, kakusta tuli juuri sellainen kun olin ajatellutkin. ♥


Suklaatäyte oli ihanan suklaista ja kaurakeksipohja sopi tähän erittäin hyvin. :)


Kinuskitäytteestä tuli tosi kivan näköinen ja makukin oli hyvä.
 Kinuskin maku oli tosin aika mieto ja se peittyi aika lailla suklaan maun alle mutta jotenkin täytteen pehmeä koostumus kevensi kakun olemusta kivalla tavalla. :) 


En muistanut mitata tarkkaa vaniljakreemin määrää kinuskitäytteeseen, kun kaadoin sitä vaan suoraan purkista teko vaiheessa. Aika paljon sitä sai kuitenki laittaa, jotta täytteestä tuli sopivan jämäkkää, olisiko ehkä noin 1-1,5 dl. Kannattaa aloittaa pienestä määrästä ja lisätä sitten tarpeen vaatiessa lisää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille