27. helmikuuta 2020

VADELMA-SUKLAAKAKKU



Joskus kun en millään jaksa alkaa käyttää uunia leivonnassa, tykkään tehdä näitä suhteellisen nopeita kakkuja keksipohjalla. Nämä ovat mielestäni tosi kivoja tehdä ja yhtä reseptiä muuntelemalla saa paljon erilaisia makuyhdistelmiä aikaiseksi. Tällä kertaa tein kakun sisälle vadelmahyydykkeen ja päälle tuhtia suklaaganache-täytettä. Herkullista! ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuolla. 

Pohja:
170 g digestivekeksejä
70 g voita

Vadelmatäyte:
1 liivate
2 dl vadelmahilloa
1 rkl vettä

Suklaaganache:
200 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
50 g voita

Koristelu:
pensasmustikoita
yli jäänyttä suklaaganachea pursotettuna
suklaarouhetta
sokerihelmiä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi, laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja myös reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Valmista vadelmahyydyke. Laita liivate kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa kulhoon vadelmahillo. Liuota pehmennyt liivate kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana hillon joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita kunnolla sekaisin. Levitä hilloseos varovasti vuokaan keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa kunnes vadelmakerros tuntuu koskettaessa kiinteältä, noin 1-2 tuntia.

Valmista suklaatäyte. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kerma kattilaan ja lämmitä se kiehumispisteeseen saakka, älä anna kuitenkaan kiehua. Kaada joukkoon suklaapalat ja voi paloiteltuna. Anna hetken aikaa seoksen olla rauhassa ja sekoita sitten kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada valmis täyte varovasti lusikan avulla hyytyneen vadelmakerroksen päälle ja tasoita pinta. Huom! Täytettä jää vähän yli ja halutessaan sitä voi käyttää myöhemmin koristelussa. Anna kakun hyytyä rauhassa jääkapissa useamman tunnin ajan tai yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla. 


Nam, vadelma ja suklaa ei petä koskaan! ♥


Pursotin ylijäänyttä suklaaganachea piirakan päälle koristeeksi ja siitä tuli ihan kivan näköinen. :) 


Olin alunperin suunnitellut käyttäväni karhunvatukoitu koristelussa mustikoiden lisäksi mutta en raskinut ostaa niitä. Aivan törkeän hintasia ovat kyllä!!!! :)


Mielestäni palan leikkauspinta oli aivan ihana ja maku oli myös kohdillaan! ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille