22. maaliskuuta 2020

TURKINPIPPURI-SUKLAAJUUSTOKAKKU



Törmäsin tuossa jokin aika sitten K-ruoka sivuilla turkinpippurijuustokakun reseptiin. Kakku vaikutti niin hyvältä, että mun oli aivan pakko kokeilla tehdä sellainen. Hiukan muuntelin reseptiä omaan makuun sopivammaksi mutta alkuperäisen reseptin voit kurkata täältä. :)

Käytin kakun pohjassa tavallisten dominoiden lisäksi myös turkinpippuridominoita mutta se oli virhe. Itse en niin kovasta välittänyt noiden turkinpippuridominoiden mausta ja se jäi häirsitsemään pohjassa. Nyt jos tekisin kakun uudestaan, käyttäisin pohjassa pelkästään tavallisia dominoita. :) 

Kakku on valmistetu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g dominoita (100 g normi + 50 g turkkarin makuisia)
40 g voita

Täyte:
100 g turkinpippurikarkkeja
3 liivatetta
200 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria
2 rkl vettä

Koristelu:
turkinpippurikarkkeja
suklaarouhetta
turkinpippuridominoita
kultaisia nonparelleja

Valmistele vuoka. Pingota pohjalle leivinpaperi ja tee leivinpaperista myös suikaleet kiertämään vuoan sisäreunaa. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Murskaa turkkarit parissa erässä morttelissa. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma valmiiksi ja jätä myös sivuun odottamaan vuoroaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja lopuksi sekoita mukaan vielä vatkattu kerma. Nostele massan joukkoon vielä murskatut turkkarit. 
Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Koristele kakku halumallasi tavalla käyttäen esimerkiksi turkkareita, suklaata, dominoita ja nonparelleja. 


Kakku oli kyllä herkullista lukuun ottamatta tuota itseäni häirisevää turkkaridominoiden makua keksipohjassa. :)


Vaikka käytin täytteessä vain kolmea liivatetta, niin silti täyte oli mielestäni ehkä liian tönkköä. Ehkä sen uskaltaisi tehdä vain kahdella liivatteella niin saisi hieman pehmeämmän koostumuksen. Suklaa itsessään jähmettää täytettä jo aika hyvin. :) 


Pidin kakun yön yli jääkaapissa ennen koristelua ja huomasin että täytteen turkkarit olivat alkaneet hikoilla kivasti. Eipä tuo onneksi makuun vaikuttanut kuitenkaan mitenkään. :) 


Täytteen turkinpippurinen maku oli melko mieto ja ehkä olisin kuitenkin kaivannut hiukan lisää potkua siihen. Ei tämä kuitenkaan huono ollut ja hyvin kakku maistui joka tapauksessa. :)


Kakku kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua sillä jääkaapissa koristeena olevat turkkarit muuttuvat limaisiksi ja alkavat hikoilla melko nopesti. Koristelu pysyy kauniimman näköisenä kun koristeet eivät ole olleet jääkaapissa. :) 

Luulen että teen kyllä tätä kakkua vielä toistekin mutta tosiaan pienin muutoksin tuon pohjan ja täytteen suhteen. Olen aina ollut kova turkkari fani! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille