17. helmikuuta 2020

YSTÄVÄNPÄIVÄKAKKU



Viime perjantaina leivoin ystävänpäivän kunniaksi tämän herkullisen kakun. Kakku piti sisällään mehevän suklaapohjan, valkosuklaatäytteen sekä kokonaisia punaherukoita. Nam, oli hyvää kakkua. :) Ystävänpäivän kunniaksi sain maistella kakkua hyvän ystäväni kanssa, joka oli tullut kylään. ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla ja säädettävällä korkeareunaisella irtovuoalla.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
200 g valkosuklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
125g maitorahkaa
½ dl sokeria
1½ rkl vettä
+ kokonaisia punaherukoita (pakaste tai tuore)

Kuorrute:
200 g vaniljatuorejuustoa
n. 50-100 g maitorahkaa

Suklaavaluma:
70 g tummaa suklaata
1 tl öljyä

Koristelu:
sokerimassasydämiä
keksimurua
suklaapalloja
marenkeja jne.


Valmista kakkupohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi pohja ja sisäreuna. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita keskenään kulhossa kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy. Sekoita pari minuuttia sähkövatkaimella. Kiehauta vesi mikrossa ja lisää massan joukkoon koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä pohja ja leikkaa sitten kolmeen osaan.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa vaniljakerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään mascarpone, rahka ja sokeri. Kiehuta vesi ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää täytteeseen sulatettu suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu vaniljakerma esim. nuolijan avulla.

Koko kakku suoraan tarjoiluvadille. Aseta säädettävä reunavuoka oikean kokoiseksi ja laita se vadille. Halutessasi voit laittaa vuoan sisäreunaan vielä leivinpaperista reunat - mutta ei ole pakollista. Kokoa kakku vuokaan ja kostuta täytön yhteydessä vaniljasokerimaidolla. Jaa täyte tasaisesti kakun kahteen väliin ja ripottele molempiin väleihin kokonaisia punaherukoita. Peitä kakku anna hyytyä ja maustua mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä vuoka. Ota kuorruttamista varten vaniljatuorejuustoa ja sekoita joukkoon maitorahkaa. Älä lisää rahkaa liikaa ettei kuorrutteesta tule liian valuvaa. Kuorruta kakku päältä kunnun kerroksella ja reunat vain kevyesti. Saat aikaan semi nakukakun. :) Laita kakku hetkeksi kylmään.

Valmista suklaavaluma. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon öljy. Valuta seosta varovasti lusikan avulla kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla. 


Olin todella tyytyväinen kakun makuun ja myös ulkonäköön. 
Siitä tuli juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin. :)


Kirpsakat punaherukat tasoittivat muuten melko makeaa kakkua kivasti ja olivat kiva piristys kakun välissä. Tykkäsin kovasti! ♥


Sydämet valmistin itse sokerimassasta paria päivää aikaisemmin, jotta ne kerkesivät kuivaa kunnolla. :)


Suklaavalumat kruunaavat mielestäni kakun kivasti ja tykkään muutenkin tehdä valumia kakkuihin. 
Ne ovat vain niin kivoja ja saavat kakun näyttämään hienolta. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille