6. tammikuuta 2020

JUUSTOKAKKUBROWNIE



Lurps, mikään ei kyllä voita juustokakun ja brownien yhdistelmää. Kaksi lemppariani yhdistettynä yhdeksi herkuksi - ei voi olla muuta kuin hyvää! :)

Valmistuksessa käytetty noin 20 x 30 cm vuokaa.

Juustokakkumassa:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Brownie:
250 g voita
250 g tummaa suklaata
4 munaa
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1½ dl kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Koriteluun:
vadelmia (tuore tai pakaste)

Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiksi leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista ensin juustokakkumassa. Sekoita kaikki massan ainekset keskenään kulhossa. Jätä sivuun odottamaan.

Valmista browniemassa. Laita kulhoon voi ja suklaa, sulata varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Jätä sivuun. Vaahdota keskenään sokeri, vaniljasokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaaseos vaahdon kanssa varovasti nuolijalla sekoittaen. Yhdistä loput kuivat aineet keskenään. Sihtaa massan joukkoon kuivat aineet ja nostele varovasti sekaisin. 

Kaada valmis brownimassa vuokaan ja tasoita. Lusikoi päälle juustokakkumassaa sinne tänne ja veitsen avulla marmoroi pintaa sekoittamalla juustokakku- ja browmiemassaa keskenään. 

Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia riippuen uunin tehokkuudesta. Älä ylipaista, jotta brownie pysyy mehevänä. Jäähdytä valmis tuote ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Koristele palat vadelmilla. 


Kyllä vain, herkullistahan tämä oli! ♥ 


Kannattaa käyttää hyvälaatuista suklaata tuohon browniemassaan. Itse laitoin vain tavallista (halpaa) leivontasuklaata ja se ei nyt ehkä ollut paras valinta tässä tilanteessa. Suklaan maku on tässä niin voimakas, että kannattaa panostaa kunnon suklaaseen. :)


Vadelmat toivat kivasti kirpsakkuutta muuten niin makeaan ja tuhtiin makuun. Itse käytin pakastevadelmia mutta uskon että tuoreet vadelmat olisivat vielä parempia tässä. ♥


Leikkasin oikein kunnon jättipalat valmiista levystä. Yhdessä palassa oli jo aika paljon syömistä. Suosittelen leikkaamaan hieman pienemmiksi paloiksi, niin ei ehkä tule makean yliannostusta. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille