24. joulukuuta 2019

APPELSIINI-PIPARIJUUSTOKAKKU



Namskis! Tästä tuli loppupeleissä aikasta hyvä kakku vaikka tekovaiheessa mulla ei ollut oikein minkäänlaista suunnitelmaa koko kakusta. Tein vaan sillä meiningillä mitä kaapista löytyi ja mikä tuntui hyvältä. Kakku oli ihanan raikas ja täytteestä tuli oikein pehmeä ja herkullinen. Kyllä tällä kelpaa juhlistaa Joulua. ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g keksiä (n. 50 g piparia + 100 g digestive)
50 g voita

Täyte:
3 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
125 g maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g piparia murustettuna
1½ rkl vettä

Koristelu:
marenkia
pipareita
keksejä
valkosuklaamurua jne.

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Aseta sisäreunaan reunakalvo tai voitele+tomusokeroi reuna.

Murskaa pohjaan tulevat keksit hienoksi muruksi pussissa kaulimen avulla. Sekoita yhteen sulatetun voin kanssa ja painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri. Kuumeen 1½ rkl vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu vaniljakerma. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja sekoita murut täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä noin 4-5 tuntia tai mielellään yön yli.

Irrota kakku vuaosta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele mielesi mukaan. 


Tämä kyllä yllätti mut positiivisesti maullaan. Kakusta tuli todella raikas ja tykkäsin kovasti tuosta appelsiinin mausta. Sopi hyvin yhteen piparin kanssa. ♥


Täytteestä tuli kivan pehmeä. Jos haluat jämäkämmän täytteen, lisää täytteeseen vielä yksi liivate. Mun mielestä toi kolme liivatetta oli kyllä hyvä määrä pehmeän täytteen saamiseksi. :)


Pohjan voisi myös valmistaa pelkistä pipareista, niin niiden maku  korustuisi ennestään. :)


Oikein hyvää ja rauhallista Joulua kaikille! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille