21. joulukuuta 2019

PIPARIFUDGEBROWNIE



Mietin pitkään viitsinkö päivittää tätä piparifudgebrownien reseptiä tänne. En ollut aivan tyytyväinen valmiin tuotteen makuun mutta päätin nyt sitten kuitenkin näin joulun kunniaksi kirjoitella ohjeen tänne. Muokkausta tämä siis vaatii ainakin omasta mielestäni, jotta makumaailma olisi täydellinen. :) 

Brownie on valmistettu 25 x 25 cm vuoalla. 

Massa:
125 g tummaa suklaata
60 g voita
2 munaa
175 g sokeria
1 tl vaniljatahnaa
30 g vehnäjauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
½-1 tl piparkakkumaustetta

Kuorrute + koristelu:
noin ½ prk valmista valkosuklaalevitettä (Tesco)
3 kpl piparia murustettuna
pipareita
piparisuklaata (Marabou)

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita vuokaan valmiiksi leivinpaperi. 

Laita kulhoon suklaa ja voi, sulata varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Jätä sivuun odottamaan.
Mittaa kulhoon munat, sokeri ja vaniljatahna. Sekoita nopeasti sekaisin. Vältä turhaa sekoittamista. Yhdistä keskenään loput kuivat aineet. 

Lisää voisuklaaseoksen joukkoon munasokeriseos. Sekoita niin vähän kuin mahdollista mutta kuitenkin niin että aineet sekoittuvat keskenään. Lopuksi lisää joukkoon kuivat aineet ja nostele varovasti esim. lastan avulla aineet sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Lusikoi valmista valkosuklaalevittä kulhoon ja murusta joukkoon piparit - sekoita. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja koristele puolikkailla pipareilla ja piparisuklaamuruilla. 


Tuohon kuorrutteeseen testasin tosiaan tuollaista valmista Tescon valkosuklaalevitettä. Olin joskus aikoja sitten ostanut sen Prismasta ja nyt oli pakko keksiä levitteelle käyttöä kun se oli pian menossa jo vanhaksi. Ei se mitään huippuhyvää ollut mutta ihan kelvollista. :)


Koko tuotteen makumaailma ei nyt heti kyllä vakuuttanut mua. Pohjassa maistui liian voimakkaasti piparkakkumauste ja tuon levitteen ansiosta tämä oli todella makeaa. Pohjaan siis laittaisin ehkä vain ½ tl piparkakkumaustetta ja kuorrutteeseen tekisin aivan jonkin muunlaisen kuorrutteen. Valkosuklaa oli liian makeaa tähän hommaan. :D


En myöskään jaksanut antaa kuorrutteen jähmettyä tarpeeksi kauaa jääkaapissa, niin noista leikkausreunoista ei tullut kovin kauniita. :D Mutta kehityskelpoinen resepti tämä kyllä oli ja mielestäni ainakin kovin jouluinen sellainen. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille