19. joulukuuta 2019

KORVAPUUSTIKAHVIKAKKU



Tämä korvapuustikakun resepti kuulosti sen verran herkulliselta, että mun oli aivan pakko leipoa kyseinen kakku. :) Ohje on napattu Liisa Westerbergin Makeaa-blogista ja alkuperäisen reseptin voit käydä kurkkaamassa täältä. Kakulle voi myös valmistaa ohjeen mukaan kuorrutteen mutta itse jätin sen tekemättä. Hyvin kakku maistui ilman kuorrutettakin. Mielestäni kakku sopii kivasti näin joulun alla pieniin herkutteluhetkiin. ♥

Kakku on leivottu 2,5 litran vuoalla. 

Massa:
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
3 tl vaniljatahnaa
2½ dl maitoa

Kanelisokeriseos:
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 rkl jauhoja

Ota esille vuoka ja voitele/sprayaa vuokaspaylla se hyvin. Jauhota vuoka. (Itse en jauhottanut vuokaa kun käytin vuokaspayta.) Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja kardemumma. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa vielä hetki. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista kunnes massa tuntuu ilmavalta. Mikäli vaahto meinaa erottua munien lisäyksien yhteydessä, lisää noin ruokalusikallinen jauhoseosta jokaisen munan lisäämisen jälkeen. 

Sekoita vaniljatahna maidon joukkoon. Kääntele massaan varovasti vuorotellen maito- ja jauhoseosta. Valmista kanelisokeriseos sekoittamalla kulhossa keskenään fariinisokeri, kaneli ja jauhot. 

Kaada valmista massaa noin kolmannes voideltuun vuokaan. Ripottele päälle puolet kanelisokerista. Toista sama uudelleen ja peitä lopuksi taikinalla. Pyöräytä esimerkiksi veistä taikinassa muutaman kerran, jotta kanelisokeri kuvioituu kivasti taikinan sisällä. 

Paista kakku uunin alatasolla noin 60 minuuttia ja tarkkaile kypsyyttä tikun avulla. Vähennä tai lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna valmiin kakun oleentua hetken aikaa vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.


Oijoi, tämä vasta oli herkullinen ja mehevä kahvikakku. Maistui aivan korvapuustille! ♥♥


Luulenpa että tämä kakku päätyy kyllä ehdottomasti kahvikakkujen suosikkilistalleni.
Aivan törkeen hyvää! :) 

Ehkä tuota välissä olevaa kanelisokeriseosta olisi voinut olla omaan makuun enemmänkin. 
Ehkä myös se kuorrute olisi tuonut lisää makua kakkuun. 
Täyty ensi kerralla kokeilla tehdä kakulle kaveriksi kuorrute. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille