8. joulukuuta 2019

KARDEMUMMALLA MAUSTETTU MUSTIKKA-VANILJAJUUSTOKAKKU UUNISSA


Aikaisemman puolukka-vaniljakakun innoittamana halusin testata uunijuustokakun reseptiä mustikoilla ja kardemummalla. Voin kertoa että tämäkin makupari toimii! Tästäkin tuli kyllä taas yksi mun lempparikakku uunijuustokakkujen kategoriassa. :)

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
170 g kaurakeksejä
½-1 tl kardemummaa
70 g voita 

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
200 g vaniljarahkaa 
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa

Pinnalle:
noin 1½-2 dl mustikkasosetta
 1 rkl sokeria

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Sprayaa tai voitele vuoan sisäreuna. Tee foliosta vuon ympärille reunat, jotta vuoasta mahdollisesti valuva rasva ei pääse valumaan uunin pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla aivan hienoksi muruksi. Sekoita murun joukkoon kardemumma. Sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia. 

Valmita täyte sillä välin kun pohja paistuu uunissa. Mittaa kulhoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sekoita. Sekoita nopeasti massan joukkoon maissitärkkelys. Lopuksi sekoita joukkoon munat yksitellen nuolijalla sekoittaen. Jätä sivuun odottamaan.

Soseuta tuoreet tai jäiset (sulatetut) mustikat. Mausta oman maun mukaan sokerilla. Voit myös jättää halutessasi sokerin kokonaan pois.

Kaada valmis vaniljatäyte esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. Kaada mustikkasosetta sinne tänne täytteen päälle ja vedä veitselle kuvioita pinnan päälle (marmoroi). 

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kakun keskusta saa jäädä vähän hyllyväksi. Sammuta uuni ja pidä uunin luukkua auki hetken aikaa. Anna kakun kypsyä vielä uunin jälkilämmössä noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten mielellään yöksi jääkaappiin.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle ja hyökkää kakun kimppuun! :)


Eipä tosiaan tämäkään makupari pettänyt! 

Kardemumma toi kivasti makua ja sopi loistavasti yhteen mustikan kanssa. 
Kakkuun tuli myös vähän sellaista jouluista fiilistä kardemumman ansiosta. ♥


Itse laitoin pohjaan sen 1 tl kardemummaa mutta se oli omaan makuun ehkä hiukan liikaa. Maku pääsi puskemaan liian voimakkaasti esille mielestäni. Laittaisin ehkä vain sen ½ tl tai jopa vähemmänkin kardemummaa niin sitten olisi hyvin maut balanssissa. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille