3. joulukuuta 2019

JOULUINEN JUUSTOKAKKU (pipari-valkosuklaa-kinuski)



Törmäsin tuossa jokin aika sitten instagramissa Vanilllacakesin profiilissa tällaiseen, aivan ihanalta kuulostavaan jouluiseen juustokakkuun. Makuina kakussa oli pipari, valkosuklaa ja kinuski. Mun oli aivan pakko tehdä vastaavanlainen kakku. Ohjenuorana käytin Vanilllacakesin reseptiä mutta hieman muuntelin kakkua omaan makuun sopivaksi. :)

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla ja säädettävällä rengasvuoalla.

Pohja:
½ dl öljyä
1 dl maitoa
1 muna
1 tl vaniljasokeri
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
200 g valkosuklaata
125 g maitorahkaa
250 g mascarponea
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
2 rkl vettä

Kinuskikiille:
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria

Koristelu:
marenkeja
suklaapalloja
keksejä
pipareita 
jne.

Valmista kakkupohja. Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan leivinpaperisuikale. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa keskenään öljy, maito ja muna. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää kuiva-aineseos nesteiden joukkoon parissa erässä ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin. 

Kun pohja on jäähtynyt, aseta se suoraan tarjoilulautaselle. Aseta pohjan ympärillä korkea säädettävä reunavuoka ja halutessasi voit öljytä + tomusokeroida vuoan tai asettaa reunaan reunakalvon. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään rahka, mascarpone ja sokeri. Kiehauta 2 rkl vettä mikrossa ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele nuolijan avulla joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyteen vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyyty jääkaapissa perisen tuntia tai kunnes täyte tuntuu kokeiltaessa jähmettyneeltä.

Valmista kinuskikiille. Laita liivatteet kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta parin minuutin ajan ja ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon pehmenneet liivatteet. Jäähdytä seos noin käden lämpöiseksi ja kaada varovasti hyytyneen täytteen päälle. Anna olla jääkaapissa yön yli.

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä vuoka. Koristele haluamallasi tavalla. 


Nam nam! Olipas ihanan jouluinen kakku! Tykkäsin kovasti. ♥


Pohja oli ihanan pehmeä ja mascarpone-valkosuklaatäyte oli kerrassaan herkullista. :D


Kinuskiille on aina takuuvarma ja eipä se tässäkään pettänyt. Nam! ♥


Kakku sopii loistavasti näin joulun alusaikaan esimerkiksi pikkijouluihin herkuteltavaksi tai miksei ihan jopa jouluaaton herkkupöytään. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille