28. marraskuuta 2019

PUOLUKKA-VANILJAJUUSTOKAKKU UUNISSA (laktoositon)



Nyt tuli kyllä leivottua niin hyvää juustokakkua että! :D Nämä uunissapaistetut juustokakut ovat kyllä aivan mun lemmpareita ja tällä kertaa halusin kokeilla vähän erilaista reseptiä kuin yleensä.

Vanilja ja puolukka sopivat mielestäni aivan ihanasti yhteen ja tästä kakusta tuli kyllä kertakaikkisen herkullinen. Pehmeä vaniljainen täyte yhdistettynä kaurakeksipohjan ja kirpsakan puolukkasoseen kansa toimii loistavasti. ♥

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
170 g kaurakeksejä
70 g voita lakt.

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa lakt. 
200 g vaniljarahkaa lakt.
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa

Pinnalle:
noin 1½-2 dl puolukkasosetta
1-2 rkl sokeria

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Sprayaa tai voitele vuoan sisäreuna. Tee foliosta vuon ympärille reunat, jotta vuoasta mahdollisesti valuva rasva ei pääse valumaan uunin pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla aivan hienoksi muruksi. Sulata voi ja yhdistä keksimurun kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia. 

Valmita täyte sillä välin kun pohja paistuu uunissa. Mittaa kulhoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sekoita. Sekoita nopeasti massan joukkoon maissitärkkelys. Lopuksi sekoita joukkoon munat yksitellen nuolijalla sekoittaen. Jätä sivuun odottamaan.

Soseuta tuoreet tai jäiset (sulatetut) puolukat. Mausta oman maun mukaan sokerilla. 

Kaada valmis vaniljatäyte esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. Kaada puolukkasosetta sinne tänne täytteen päälle ja vedä veitselle kuvioita pinnan päälle (marmoroi). 

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kakun keskusta saa jäädä vähän hyllyväksi. Sammuta uuni ja pidä uunin luukkua auki hetken aikaa. Anna kakun kypsyä vielä uunin jälkilämmössä noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten mielellään yöksi jääkaappiin.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Voi pojat kun tämä oli hyvää!!! Paistokin onnistui täydellisesti ja kakku aivan suli suuhun. ♥


En löydä kyllä mitään huonoa sanottavaa tästä kakusta.
 Oli kyllä oikein onnistunut kakku ja osui suoraan mun herkkuhermoon! :D


Tarjoiluvaiheessa pöytään kannattaa varata vielä kinuskikastiketta kakun kaveriksi. Sopi muuten aivan täydellisesti yhteen puolukan kanssa. Suosittelen kokeilemaan tätä kyllä! ♥♥

Jouluisemman version kakusta saisi tekemällä keksipohjan piparkakuista. Oi, sitä mun on ehkä vielä pakko kokeilla tässä joulun alla. :)


4 kommenttia:

  1. Hei, yritän tehdä tämän laktoosittoman puolukkaisen juustokakun, toivottavasti onnistun! Jäin vain vähän ihmettelemään miksi pohja pitää esipaistaa? yt. Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ihan varmasti onnistut kakun teossa. Tämä on kyllä helppo ja herkullinen kakku. 🙂 Pohjan esipaisto ei ole ihan välttämätöntä vaihe mutta itse tykkään sen tehdä, koska se tekee mielestäni pohjasta maukkaammaan ja koostumukseltaan paremman. Tsemppiä leivontaan!

      Poista
  2. Onnistuihan se ja hyvää tuli! Pidin kyllä uunissa pidemmän aikaa mitä ohjeessa oli, koska vaikutti liian höllyvältä, kiitos ohjeista😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, hienoa että kakku onnistui ja oli mieleinen! ❤️ Joo, nuo paistoajat saattavat aina vähän vaihdella uunin tehosta riippuen. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille