19. marraskuuta 2019

PAAHDETTU VALKOSUKLAA-VADELMAKAKKU



Valkosuklaa on yksi suurimmista herkuistani! ♥ Huomasin kuitenkin tuossa eräs päivä, että en ole koskaan koittanut paahdettua valkosuklaata kakun täytteenä. Normaalia valkosuklaamoussea olen tehnyt ties kuinka monet kerrat mutta paahdettuna versiona en koskaan. Tähän oli tultava muutos ja niinpä syntyi sitten tämä kakku. :)

Ohjeen tuohon paahdettuun valkosulkaatäytteeseen otin Liisa Westerbergin blogista ja tein pieniä muutoksia siihen ja tekotapaan. Alkuperäisen reseptin voit käydä kurkkaamasta täältä

Kakku on valmistettu 2 x 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g voisulaa
1½ dl kermaa

Kostutus:
noin 2 dl vaniljasokerimaitoa

Täyte:
200 g valkosuklaata
2½ dl kermaa

3 liivatetta
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
+ kokonaisia vadelmia

Kuorrute:
2 dl kermaa
250 g mascarponea
tomusokeria
vaniljasokeria
+ pinkkiä pastaväriä

Koristelu:
tuoreita vadelmia
valkosuklaata
kultaita tomuväriä
karkkeja

Valmista ensin kakkupohjat. Voit leipoa ne jo täyttöä edeltävänä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa ja vuoraa ne leivinpaperilla; pohja ja reunat. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sulata voi mikrossa ja mittaa kerma valmiiksi. Vaahdota keskenään munat ja sokerit. Lisää munasokerivaahdon joukkoon voisula ja kerma - sekoita. Lopuksi sekoita nopeasti massaan kuivat aineet ja vältä turhaa vatkaamista. Kaada valmis massa tasaisesti kahteen vuokaan ja tasoita pinnat. Paista pohjia uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia riippuen uunin tehosta. Tarkkaile kypsyyttä ja lisää/ vähennä paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna pohjien jäähtyä täysin ja leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan.

Valmista paahdettu valkosuklaa. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja murra valkosuklaa pieniksi paloiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda suklaata uunin keskitasolla noin 5 minuuttia tai kunnes suklaa on saanut kauniin ruskean värin pintaan. Varo polttamasta suklaata! Kun suklaa paahtuu uunissa, ota noin 1½ dl kermaa ja kuumenna sitä kattilassa - älä anna kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää paahdettu suklaa kuuman kerman joukkoon ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Jos sukaa ei meinaa sulaa kerman joukkoon, laita kattila takaisin lämpöiselle liedelle ja jatka sekoittelua siinä.  Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutuksi. Vaahdota loppu kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkatuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin ja lisää sitten täytteeseen jäähtynyt valkosuklaa-kermaseos hyvin sekoittaen. Lopuksi nostele nuolijan avulla vatkattu kerma täytteen joukkoon. 

Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jolla pohja paistettiin. Tee leivinpaperista korkeammat reunat vuoalla. Jaa täyte tasaisesti kakun kolmeen väliin ja upota täytekerroksiin kokonaisia vadelmia oman maun mukaan. Kostuta pohjia täytön yhteydessä vaniljasokerimaidolla. Peitä kakku ja anna hyytyä/maustua jääkaapissa yön yli. 

Valmista kuorrute. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone. Mausta kuorrute oman mauan mukaan tomusokerilla ja vanijasokerilla. Värjää kuorrute pinkillä pastavärillä. Sekoita väriä huolimattomasti kuorrutteeseen, niin saat eläväisen pinnan kuorrutteeseen. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku tasaisesti kuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla. :)


Joo-o, kyllä tämä täyte toimi hyvin! Nam! ♥


Fariinisokerikakkupohja täydensi hyvin paahteisen valkosuklaan makua ja vadelmat toivat kivaa piristystä ja raikkautta kakkuun. Tykkäsin! :)


Tuntui että kakun maku parantui vain päivä päivältä kun se sai tekeytyä kunnolla jääkaapissa. 
Olin oikein tyytyväinen tuohon täytteeseen ja teen sitä varmasti jatkossa toistekin. :)


Alunperin olin suunnitellut että olisin valmistanut tähän marenkivoikreemikuorruutteen mutta sitten iski laiskuus ja menin sieltä missä aita oli matalin. Ei tämä "pikakuorrutuskaan" ollut mikään huono valinta - sopi oikeastaan aika hyvin tähän kakkuun. :D:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille