13. marraskuuta 2019

OMARJUUSTOKAKKU



Olin tuossa jokin aika sitten kaupassa tekemässä viikottaisia ruokaostoksia kun kävelin karkkihyllyn ohitse ja katseeni kiinnittyi Omar-karkkeihin. Vaikka en vielä silloin tiennyt mitä karkeista voisin leipoa, niin silti nappasin pussin hyllyltä. :) Kotona hetken aikaa pähkäiltyäni päätin leipoa Omar-juustokakun. Netistä löytyi kivoja ohjeita kyseiseen kakkuun ja päätinkin soveltaen tehdä kakun Suklaapossun reseptillä. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuokaan.

Browniepohja:
75 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Omar-kastike:
1 dl kermaa
1 pss (220 g) Omarkarkkeja

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vettä
+kokonaisia vadelmia

Koristelu:
fudgekarkkeja/Omareita
suolakinuskimanteleita
pakastekuivattuja vadelmia

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan vielä pieni suikale leivinpaperia. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista browniepohja. Sulata suklaa ja voi yhdessä mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Lisää joukkoon sokerit ja suola ja sekoita. Anna jäähtyä hetken aikaa jos seos tuntuu kuumalta. Sekoita käsin esim. nuolijalla tai lusikalla joukkoon muna ja lopuksi nopeasti kuivat aineet. Sekoita vain sen verran että jauhot juuri ja juuri ovat sekaisin. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan. Jäähdytä.

Jätä pohja vuokaan ja aseta vuoan reunalle reunakalvo tai leivinpaperisuikale. 

Tee Omar-kastike. Irrota karkit käärepapereista ja pilko pienemmiksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon karkit. Sekoita kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jos karkit eivät meinaa sulaa, pidä kattilaa lämpöisellä levyllä ja jatka sekoittelua. Laita kattila kylmään veteen, jotta seos jäähtyy nopeampaa. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja liuota puristetut liivatteet siihen. Kaada seos tuorejuuston joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää täytteeseen kädenlämpöiseksi jäähtynyt Omar-kastike. Nostele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. Kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja painele täytteeseen kokonaisia vadelmia. Levitä päälle loput täytteestä ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele mielesi mukaan. :)


Kakun tekovaiheessa täyte maistui aivan taivaallisen hyvältä mutta sitten valmista kakkua maistettuani maku oli jotekin todella vaisu. Siihen olin hiukan pettynyt mutta hyvin kakku kuitenkin teki kauppansa. :D


Täytteen sisällä olevat vadelmat olivat kiva lisä ja raikastivat kakkua mukavasti. :)


Vaikka kakku olikin hyvää niin silti olisin näin jälkikäteen tehnyt ihan tavallisen keksipohjan tähän. Jotekin tuo browniepohja oli liian raskas ja tuhti tähän. 
Kevyempi keksipohja olisi varmasti toiminut vähän paremmin. :)


Pakastekuivatut vadelmat koristelussa toivat vielä kivaa lisäkirpeyttä kakun makuun ja olivat kyllä oiva lisä tähän kakkuun. Ja sitten nuo suolakinuskimantelit... Aah että ne on sitten herkullisia!! ♥


Vaikka kakku jäi hieman vaisuksi omaan makuuni niin tätä reseptiä meinaan kyllä jatkossa joskus muunnella. Josko saisin tuon Omarin mauan omaan makuun sopivaksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille