8. marraskuuta 2019

OREO-VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA



Tämä kakku oli pyörinyt mielessäni jo vaikka kuinka kauan. Oreoiden ja valkosuklaan yhdistelmä on vain niin taivaallisen hyvää, että oli aivan pakko tehdä tämä kakku. ♥ En kuitenkaan halunnut tehdä tavallista keksipohjaa kakulle vaan päädyin tuohon herkulliseen browniepohjaan ja se sopi tähän kakkuun kuin nenä päähän. :D

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
75 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja

Oreotäyte:
3 liivatetta
2 dl kermaa
noin 170 g Oreosuklaata (1 pss + 1 patukka)
130 g tuorejuustoa
100 g maitorahkaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
5-6 kpl Oreokeksiä murustettuna
1 rkl vettä

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
2 dl kermaa
100 g valkosuklaata
250 g tuorejuustoa (200 g vanilja + 50 g maustamatonta)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
1 rkl vettä

Koristelu:
Oreokeksejä, -suklaata
valkosuklaata

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan vielä pieni suikale leivinpaperia. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista browniepohja. Sulata suklaa ja voi yhdessä mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Lisää joukkoon sokerit ja suola ja sekoita. Anna jäähtyä hetken aikaa jos seos tuntuu kuumalta. Sekoita käsin joukkoon muna ja lopuksi nopeasti kuivat aineet. Sekoita vain sen verran että jauhot juuri ja juuri ovat sekaisin. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan. Jäähdytä.

Jätä pohja vuokaan ja aseta vuoan reunalle reunakalvo tai leivinpaperisuikale. 

Valmista Oreotäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata suklaat varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri. Kiehauta vesi ja liuota puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää täytteeseen sula suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu kerma ja murusta joukkoon vielä Oreokeksit. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin verran tai kunnes pinta tuntuu koskiessa kiinteältä. 

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen taas noin 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuustot ja sokerit. Kiehauta vesi ja liuota puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää täytteeseen sula suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada seos hyytyneen Oreotäytteen päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele mielesi mukaan kekseillä ja suklailla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Aijai, niin suklaista ja täyteläistä. 
Tuhti browniepohja täydensin kakun makuaailman täydellisesti. ♥


Keksimurut olivat kivoja täytteessä ja lisäsivät keksin ominaismakua kivasti. :)


Jos jotain lähtisin tästä muuttamaan niin ehkä liivatetta voisi käyttää hiukan vähemmän täytteissä. Täytteet tuntuivat aika tykyiltä vaikka hyviä olivatkin. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille