12. lokakuuta 2019

SNICKERSKAKKU ELI SUKLAA-MAAPÄHKINÄKAKKKU KINUSKIKUORRUTTEELLA



Tästä herkkukakusta saan kiittää Liisa Westergia. Hän on luonut tämän todella herkullisen kakkureseptin ja hänen alkuperäisen ohjeen voit käydä kurkkaamassa täältä. Pienen muutoksen tein kakun pohjaan mutta muuten seurasin Liisan reseptiä orjallisesti. :D

Heti kun törmäsin tähän reseptiin Makeaa-blogissa - tiesin että mun on aivan pakko leipoa kakkua. Tästä tuli ihan törkeän herkullista ja näin Snickersin ystävänä tämä kakku sopi mulle kuin nenä päähän. :D

Kakku on valmistettu 20 cm korkeareunaisella irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g kaurakeksejä
70 g voita

Suklaatäyte:
200 g tummaa suklaata
1 tl öljyä
200 g tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 dl kermaa

Maapähkinätäyte:
2 liivatetta
1½ dl maapähkinävoita
200 g tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljatahnaa /vaniljasokeria
2 dl kermaa
2 rkl vettä

Kinuskikiille:
2 liivatetta
2  dl kermaa
1½ dl fariinisokeria

Koristelu:
3 munan valkuaista
1½ dl sokeria
suolapähkinöitä
snickers-patukoita

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo, leivinpaperisuikale tai öljyä + tomusokeroi reuna. Murskaa keksit mahdollisimman pieneksi muruksi ja yhdisä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Mittaa suklaa ja öljy kulhoon. Sulata varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Jätä sivuun hetkeksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljatahna. Lisää suklaa tähän tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita takaisin jääkaappiin. 

Valmista maapähkinätäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään notkistettu maapähkinälevite, tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljatahna. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Lopuksi nostele joukkoon vatkattu kerma. Kaada seos varovasti suklaatäytteen päälle ja tasoita. Anna hyytyä jonki aikaa jääkaapissa. 

Valmista kinuskikiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä noin kaksi minuuttia ja ota pois levyltä. Sekoita joukkoon pehmenneet liivatteet ja anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kinuskikattilan kylmään veteen. Sekoittele kiillettä välillä. Kun kinuski on jäähtynyt tarpeeksi, kaada se varovasti hyytyneen maapähkinätäytteen päälle. Anna hyytyä jaakaapissa mielellään yön yli. 

Koristelua varten valmista kuumamarenki. Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon munan valkuaiset ja sokeri. Aseta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Kulhon pohja ei saa osua veteen. Lämmitä seosta hiljokseen sekoittaen, kunnes sen lämpötilä on 65 asteista. Ota kulho pois vesihauhteesta ja jatka vatkaamista sähkövatkaimelle kunnes marenki on huoneenlämpöistä. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Laita marenki pursotuspussiin ja pursota haluamallasi tavalla kakun päälle. Ruskista marengin pintaa kaasupolttimella. Viimeistele kakku koristelemalla suolapähkinöillä ja snickers-patukoilla. 


Tässä kakussa kaikki maut olivat kyllä kohdillaan ja jokainen komponentti täydensi toinen toistaan. :)


Kakku oli kerrasaan herkullista - ei mulla oikeastaan muuta sanottavaa tästä ole! ♥


Kyllä tätä kakkua kelpasi herkutella kahvikupposen äärellä. Nam nam! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille