16. lokakuuta 2019

HÄMÄHÄKKIMUFFINSIT



Tuossa jokin aika sitten valmistin aikani kuluksi sokerimassasta pieniä hämähäkkikoristeita. Koristeet tehtyäni aloin vasta miettiä, missä leivonnaisessa voisin niitä käyttää koristeina. Mieleeni juolahti silloin suklaiset muffinsit. En edes muista milloin viimeksi olisi tullut leivottua muffinseja - siitä on todella pitkä aika. Niinpä sitten syntyivät nämä suklaiset muffinsit herkullisella Oreo-kuorrutteella. Ohjeen tuohon kuorrutteeseen olen napannut Manuela Kjeilen blogista ja alkuperäisen reseptin voit kurkata täältä. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta muffinseja.

Massa:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
½ rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g voita sulatettuna
1½ dl ranskankermaa 
2 munaa
2 dl suklaarouhetta

Oreo-kuorrute:
5 dl kuohukermaa
1 prk (250g) mascarponea 
150-195 g tomusokeria
2 tl vaniljatahnaa
10 kpl Oreokeksiä

Koristeet:
mustaa sokerimassaa
oransseja nonparelleja

Koristeet kannattavat tehdä jo hyvissä ajoin kuivamaan ennen muffinsien koristelua. Muovaile sokerimassasta pieniä hämähäkkejä ja paina oranssit nonparellit silmiksi. 

Valmista muffinsit. Ota esille muffinsivuoka ja aseta koloihin paperiformut valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken aikaa. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Yhdistä sitten voisula, ranskankerma ja munat - sekoita sekaisin. Sekoita nopeasti keskenään kuivat aineet ja nesteseos. Lopuksi nostele joukkoon suklaarouhe. Huom! Voit kaikki sekoitusvaiheet tehdä ilman sähkövatkainta. :) Jaa valmis massa vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Rouhi keksit TODELLA hienoksi muruksi. Mittaa isohkoon kulhoon kerma, mascarpone, tomusokeri ja vaniljatahna. Sekoita kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimelle. Tähän menee muutamia minuutteja. Lopuksi sekoita käsin joukkoon keksimuru. Pursota kuorrute tyllan avulla muffinsien päälle isoiksi keoiksi. Jos keksipalat ovat jääneet liian isoiksi - kuorrute ei pursotu nätisti tyllan läpi. Koristele muffisinsit juuri ennen tarjoilua hämähäkeillä. Mikäli et laita kuorrutteen ja hämäkin väliin mitään kreemiä, niin ne alkavat sulaa kuorrutteen vaikutuksesta. Siksi koristeet kannattavat laittaa vasta ennen tarjoilua kuorrutteen päälle.

Sitten vain herkuttelemaan! :)


Iik, mun mielestä noista hämähäkeistä tuli oikeastaan aika söpöjä! ♥


 Muffinsit olivat todella herkullisia ja oli kiva pitkästä aikaa leipoa niitä. Suklainen maku oli todella vahva ja ranskankerman ansiosta muffareista tuli tosi meheviä. :) 


Ja mitä tulee kuorrutteeseen... Voi että kun se oli sitten hyvää!! 
Tosi helppo valmistaa ja ennen kaikkea niin herkullista. ♥ 

Tuolla reseptillä kuorrutetta tulee aika iso satsi ja itsellä ainakin jäi sitä jonkin verran yli. Olisi voinut hyvin kuorruttaa enemmänkin sitä muffareiden päälle mutta eipä se ylimääräisen kuorrute hukkaankaan mennyt. ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille