8. lokakuuta 2019

FUDGE BROWNIE KINUSKIKUORRUTTEELLA



Nyt täytyy kyllä todeta, että en ole koskaan tehnyt niin hyvää brownieta ennen kuin nyt tällä reseptillä! ♥♥ Bongasin reseptin Passion for baking- blogista, jota pitää ihana Norjalainen Manuela Kjeilen. Hänen alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Tuo ihanan suussasulava fudge brownie on siis valmistettu Manuelan reseptillä ja valmistin vielä brownien päälle herkullisen kinuskikuorrutteen, jota on maustettu pienellä määrällä suolaa. Siis voi pojat kun tämä oli herkullinen yhdistelmä. Ihan parasta pitkään aikaan!! ♥

Käytin muuten tuossa browniessa tuota Dr. Oetkerin uutta kaakaojauhetta, mikä lisäsi ennestään suklaan herkullista makua. :)

Brownie on valmistettu noin 20 x 30 cm vuoassa. 
Paloja tulee noin 20-25 kpl riippuen koosta. 

Browniemassa:
250 g tummaa suklaata
120 g voita
4 munaa
350 g sokeria
2 tl vaniljatahnaa
60 g vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (Dr. Oetker)
1 tl suolaa


Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
25 g voita
½ tl suolaa

Koristelu:
sormisuolaa

Ota esille vuoka ja laita siihen leivinpaperi. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Mittaa isohkoon kulhoon suklaa ja voi. Sulata ne varovasti mikrossa välillä sekoittaen ja jätä sivuun hetkeksi. Ota toinen kulho ja sekoita siinä keskenään munat, sokeri ja vaniljatahna. Sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekoittuneet. Ota vielä kolmas kulho ja sekoita siinä jauhot, kaakaohjauhe ja suola. 

Lisää suklaavoi-seokseen munasokeri-seos ja sekoita kevyesti sekaisin. Lopuksi sekoita joukkoon todella varovasti kuivat aineet. Vältä liikaa sekoittelua, vain sen verran että aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia uunista riippuen. Älä paista liikaa! Jäähdytä kunnolla.

Kun brownie on kunnolla jäähtynyt, nosta se varovasti pois vuoasta ja irrota leivinpaperista. Laita brownien alle uusi ja puhdas leivinpaperi. Tämä vaihe helpottaa sinua valmiin browien leikkaamista ja palojen irrottamista leivinpaperin päältä. 

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta noin 10-15 minuuttia tai kunnes kinuski on valmista. Tee vesilasitesti, eli tiputa kinuskia kylmään veteen ja jos kinuski pysyy kiinteänä pallona lasissa, niin se on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi niin monta kertaa että saat kiinteän pallon lasin pohjalle. Ota valmis kinuski pois levyltä ja anna jäähtyä parisen minuuttia. Sekoita joukkoon sitten voi ja suola. Sekoittele kunnes voi on sulanut kinuskin joukkoon. Kaada valmis kuorrute browniepohjan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. Koristele palat juuri ennen tarjoilua vielä sormisuolalla. Nam! :)


Siis ei tässä voi muuta sanoa kuin että NAM! 
Tämä herkku vei kyllä ihan sydämeni ja tulen takuuvarmasti tekemään tätä vielä monet kerrat. ♥

Ihana kun en kuvausvaiheessa humannut tuota yksittäistä karvaa, mikä komeilee kinuskin päällä. Tähän olen kyllä toisaalta tottunut kissataloudessa - karvoja löytyy joka paikasta! :D:D:D


Tavalliseen kakkumaiseen brownieen verrattuna tämä fudge  on sitkeämpää ja paljon kosteampaa. Mun makuun aivan täydellistä! ♥ Rasvan ja jauhojen suhde on tässä fudge versiossa tärkeintä. Enemmän rasvaa ja vähemmän jauhoja, niin saat täydellistä fudge brownieta. :)


Aijai, kyllähän tätä herkkua tuli nautittua "muutama" pala. :D Sormisuola vielä täydensi makumaailmaa loistavasti. Suola tasapainotti hyvin muuten niin makeaa herkkupläjäystä. :D


2 kommenttia:

  1. mitä luulet, onnistuisiko gluteenittomilla jauhoilla 1:1?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Luulisin näin äkkiseltään ajateltuna onnistuvan. :) En tosin ole aivan varma kun en ole itse kokeillut tehdä tätä gluteenittomana. Jos kokeilet tehdä, niin tule ihmeessä kertomaan kuinka kävi. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille