23. lokakuuta 2019

PORKKANAKAKKU


Mun alkoi ihan hirveästi tehdä mieli porkkanakakkua ja eihän siinä sitten muu auttanut kuin käydä kaupassa ostamassa ainekset kakkua varten. Näin halloweenin alla kakku oli kiva koristella teeman mukaisesti. Käytin samoja sokerimassasta tehtyjä hämähäkkejä kuin edellisissä muffinseissakin. Mun mielestä ne sopivat tosi kivasta koristamaan tätä herkullista porkkanakakkua. :) Leivoin kakun perinteisellä, hyväksi havaitsemallani, Emma Iivanaisen reseptillä. ♥

Kakku on valmistettu 2 x 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohjat: 
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 munaa
½ dl maitoa
1 tl sitruunamehua
1 dl öljyä
250 g porkkanoita

Täyte:
150 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 dl tomusokeria

Kuorrute:
50 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Koristelu:
erilaisia pähkinöitä
mantelirouhetta
sokerimassahämähäkkejä

Valmista kakkupohjat. Ota esille kaksi 16 cm irtopohjavuokaa ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita vielä sisäreunaan leivinpaperisuikale. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet keskenäänja toisessa kulhossa munat, maito, öljy ja porkkanaraaste. Sihtaa kuivat aineet nesteiden joukkoon ja kääntele massa tasaiseksi. Jaa valmis massa kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä ja leikkaa molemmat pohjat kahtia.

Valmista täyte. Vatkaa kulhossa pehmeä voi, 1½ dl tomusokeria, vaniljasokeri ja maitoa kuohkeaksi kreemiksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja 1 dl tomusokeria tasaiseksi. Yhdistä nämä kaksi seosta keskenään varovasti sekoittaen. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa pohja paistettiin. Tee tarvittaessa leivinpaperista korkeammat reunat vuokaan. Jaa täyte tasaisesti kakun kolmeen väliin. Anna kakun hyytyä/maustua jääkaapissa mielellään yön yli. 

Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeää voita kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista tuorejuusto. Yhdistä voi ja tuorejuustoa hyvin sekoittaen ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Sihtaa tomusokeri joukkoon parissa erässä ja vatkaa kuohkeaksi. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku tasaisesti kuorrutteella. Viimeistele kakku koristelemalla pähkinöillä, mantelirouheella ja hämähäkeillä. 


Ai että, kyllä mikään ei taida voittaa porkkanakakkua. Se on vain niin hyvää!! ♥


Tästä kakusta tuli aika kivan ja söpön näköinen noiden hämäkäkkien ansiosta. :)


Onneksi tein vain pienen kakun tätä herkkua ettei herkuttelu olisi mennyt aivan överiksi. :D


Kakun voi myös valmistaa yhdessä 18 cm vuoassa, jolloin kakkuun tulee vain kaksi täyteväliä. Olen nyt viime aikoina tykännyt tehdä kakut aina kahdella pienellä vuoalla, niin niistä saa korkeampia ja näyttävämmän näköisiä. :)


Aijai, niin ihanan mehevää ja suussasulavaa! ♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille