30. syyskuuta 2019

MÖRKÖDONITSIT



Ai että, tämä olikin kiva pikku projekti. :) Pääsin Confetin tuotetestaajaksi ja testaukseen sain Dr. Oetkerin uutta leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta. Aluksi olin ehkä hieman skeptinen jauhetta kohtaa, sillä olen aina käyttänyt Van Houten kaakaojauhetta ja pitänyt sitä parhaana mahdollisena. Nyt joudun kuitenkin ehkä syömään sanani sillä tämä uusi kaakaojauhe oli aivan SUPER hyvää!

Ensimmäisenä kiinnitin huomiota siihen, kuinka helposti ja siististi purkin sai avattua. Kannen alla oli suojafolio, joka oli todella helppo aukaista siihen tarkoitetun "lirpakkeen" avulla. :D Olin myös yllättynyt kuinka tasaista jauhea oli ilman mitään paakkuja. Kaakaojauheen tuoksu oli myös voimakkaan suklainen ja minulle tuli siinä vaiheessa todella hyvä fiilis jauheen käytössä leivonnasa. 

Pienen pohdinan jälkeen päätin tehdä uunissa paistettavia donitseja ja käytin tätä uutta kaakaojauhetta sekä donitsimassassa että kuorrutteessa. Käytin myös tilaisuuden hyväksi ja koristelin donitsit lähestyvän Halloween teeman mukaisesti. :)

Donitsit on valmistettu Suklaapossun reseptillä, joitakin omia muutoksia tehden. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. 

Ohjeella tulee 12 kpl isoa donitsia. 

Massa:
½ dl öljyä
1,25 dl ranskankermaa
1 muna
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta (Dr. Oetker)
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljatahnaa

Kuorrute:
110 g valkosuklaata
1-2 tl kaakaojauhetta (Dr. Oetker)
loraus öljyä

Koristeet:
noin 80 g valkosuklaata
sokerimassasilmiä (tee itse tai käytä valmiita)

Ota esillä donitsivuoka ja voitele/sprayaa kolot huolellisesti. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kulhossa keskenään öljy, ranskankerma, muna ja fariinisokeri. Ota toinen kulho ja sekoita siinä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon ja sekoita käsin vain sen verran että aineet ovat sekoittuneet keskenään. 

Siirrä valmis massa pursotuspussiin ja pursota massa vuoan koloihin. Voit myös lusikoida massan vuokaan. Paista donitseja uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Älä paista liikaa etteivät donitsit kuiva liikaa. Anna valmiiden donitsien jäähtyä muutama minuutti vuoissa ja kippaa sitten leivinpaperin päälle jäähtymään kunnolla. 

Kuorrutetta varten sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää joukkoon haluamasi määrä kaakaojauhetta ja sekoita hyvin sekaisin. Sekoita joukkoon vielä öljyä sen verran, että saat suklaasta tarpeeksi notkeaa donitsien dippausta varten. Lisää öljyä vähän kerrallaan niin pystyt helpommin säädellä suklaan notkeutta. 

Dippaa donitsit yksitellen suklaaaseen ja aseta leivinpaperin päälle jähmettymään. Koristelua varten sulata valkosuklaa taas varovasti mikrossa ja siirrä sula suklaa pieneen pursotuspussiin (kertakäyttöiseen tai itse tehtyyn leivinpaperista). Spritsaa raitoja sikin sokin donitsien päälle. Laita lopuksi vielä donitseille silmät. Silmät tarraavat hyvin kiinni vielä pehmeään suklaakuorrutteeseen. Huom! Mikäli teet itse silmät - valmista ne jo hyvissä ajoin ennen koristelua. Anna donitsien kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa ja sitten vain herkuttelemaan. 


Pöö! Tulipas näistä kivan näköisiä - sopivat passelisti Halloween teemaan. :)


Silmät valmistin itse valkoisesta sokerimassasta ja maalasin mustat pupillit pastavärillä. Helpommalla pääsee kun ostaa silmät valmiina mutta ajattelin nyt tehdä silmät itse kun kaapissa sattui olemaan pieni pala valkoista sokerimassaa. :)


Täytyy kyllä sanoa, että tykkäasin todella paljon tuosta testattavasta kaakaojauheesta. Luulen että siitä tuli kyllä nyt mun vakiotuote leivontakaappiini. :) 


Vaikka en itse tuossa donitsimassassa käyttänyt suklaata ollenkaan, maistuivat ne  aivan siltä kuin olisin suklaata käyttänyt. Tämä siis vain tuon kaakaojauheen ansiosta. :) 

Dr. Oetkrin premium kaakaojauhe saa siis täydet pisteet multa ja ehdottomasti tulen käyttämään tuotetta jatkossa leivonnassa. ♥♥♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille