15. syyskuuta 2019

OMENAJUUSTOKAKKU UUNISSA



Näin syksyllä on ihana leipoa omenaisia leivonnaisia. Ja mikä olisikaan parempaa kuin yhdistää omenat ja paistettu juustokakku. Ai jai, tästä tuli NIIN herkullinen kakku! ♥

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoassa.

Pohja:
160 g kaurakeksejä
1½ rkl fariinisokeria
60 g voita

Täyte:
2 normaalin kokoista omenaa (Red delicious)
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
nokare voita

600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
150 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljatahnaa tai 2-3 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ dl maissitärkkelystä (Maizena)
3 munaa

Kauramuru:
75 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2/3 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele/srpayaa rasvalla vuoan sisäreuna. Aseta vuoan alle foliota pitkät suikaleet ja kääri vuoan ylimenevästä osasta reunat vuoan ympärille. Tämä estää vuotavan rasvan valumisen uunin pohjalle paiston aikana. 

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon fariinisokeri. Sulata voi ja sekoita keksiseoksen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 

Esipaiston aikana karamellisoi omenat. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita omenat paistinpannulle voin kanssa ja paista seosta. Lisää hetken päästä joukkoon fariinisokeri ja kaneli - sekoita hyvin sekaisin. Hauduta seosta hetken aikaa miedolla lämmöllä. Levitä valmis omenaseos esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. 

Valmista täyte. Sekoita kulhossa käsin, esim. lusikan avulla, tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokerit, vaniljatahna tai vaniljasokeri, kaneli ja maizena. Lopuksi sekoita varovasti munat yksitellen täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte vuokaan omenakerroksen päälle ja tasoita pinta. Paista uunin keskellä noin 30-35 minuuttia.

Valmista paiston aikana kauramuru. Pehmennä voita hiukan mikrossa. Sekoita kaikki murun ainekset keskenään murumaiseksi seoksi.

Ota kakku pois uunista kun sen pinta on hiukan jähmettynyt noin 30-35 minuutin paiston jälkeen. Murustele kauramuruseos täytteen päälle tasaisesti ja jatka paistamista vielä noin 10-15 minuutin ajan. Kakun keskusta saa olla vielä hiukan hyllyvää kun otat kakun uunista. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin yöksi.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Siis voi että kun tämä oli vain niin herkullista! 
Vaikkakin melko makeaa mutta silti niin hyvää! ♥


Kaikki tässä kakussa sopivat loistavasti yhteen ja makumaailma oli omasta mielestäni täydellinen syksyiseksi omenajuustokakuksi. :)


 Paistokin onnistui täydellisesti ja täyte oli samettisen pehmeää ja ihanan vaniljaisen makuista vaniljatahnan ansiosta, jota käytin täytteessä. Karamellisoidut omenat täytteen alla toivat kivasti purutuntumaa täytteeseen kuin myös kanelinen kauramurupäällinen. ♥


Nam, muuta en vain voi sanoa tästä! 
Sen takaan että tätä kakkua tulee takuuvarmasti leivottua vielä useaan otteeseen. :) 

Kakun kaveriksi sopisi loistavasti vaniljakastike tai vaikka vaniljajäätelö. 
Kumpaakaan ei sattunut löytymään kaapista herkutteluhetkellä. Hyvin kakku kuitenkin maistui ilman niitäkin. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille