18. elokuuta 2019

PUNAHERUKKA-MUTAKAKKU LAKRITSITWISTILLÄ


Joskus aikoja sitten valmistin samantyylisen kakun vadelmatäytteellä. Nyt halusin kokeilla puolestaan miten punaherukka sopii lakritsisen mutakakun rinnalle. Mielestäni tämä oli todella toimiva yhdistelmä ja tykkäsin kakusta paljon. Resepti tähän kakkuun on alunperin Liisa Westerbergiltä napattu ja tosiaan täytteen vadelmat vaihdettu punaherukoihin. :)

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Mutakakkupohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
noin 2 rkl lakritsijauhetta

Punaherukkatäyte:
3 liivatetta
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
250 g mascarponea
2½ dl vispikermaa

Koristelu:
pensasmustikoita
irtokarkkeja
suklaata

Valmista mutakakkupohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi pohja ja reunat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Mittaa kuumutta kestävään kulhoon suklaa ja voi. Sulata varovasti mikrossa välillä sekoittaen tasaiseksi seokseksi. Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon voisuklaaseos. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti massan joukkoon. Kaada valmis massa vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa irrottamatta sitä. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta herukat ja sokeri kattilassa - keitä parin minuutin ajan. Paseeraa marjat siivilän läpi. Liuota pehmeennet liivatteet kuumaan herukkamehuun ja anna jäähtyä. Laita kulhoon mascarpone ja kerma - vaahdota keskenään. Lisää vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt liivateseos varovasti sekoittaen. Varo ettei massa juoksetu, joten älä turhaan sekoita. Kaada valmis massa vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla käyttäen pensasmustikoita ja erilaisia karkkeja. Sitten vain herkuttelemaan! ♥


Hmm, herkullista oli! Tuo lakritsimutakakku on aivan parasta. ♥


Kirpsakka punaherukka toimi loistavasti suklaisen mutakakun rinnalla. Nam! :)


Kakusta tuli mielestäni todella kivan näköinen vaikka itse sanonkin. :D


En kyllä osaa sanoa kumpi oli täytteistä parempi tässä kakussa, vadelma vai punaherukka. Molemmat olivat kyllä herkullisia. Ehkä mun pitäis vielä kokeilla tätä mustikkatäytteellä. :D:D


Lurps, niin herkullista! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille