4. elokuuta 2019

OREO-VALKOSUKLAAFUDGE



Viime viikolla saimme kärvistellä kovien helteiden keskellä ja meidän kämpässä lämpötilat huitelivat 30 asteen luokkaa. Siinä vaiheessa ei enää huvittanut laittaa uunia päälle ja alkaa leipoa. :D Silloisen vapaapäivän kunniaksi halusin kuitenkin jotain herkkua valmistaa itselleni. Niinpä päädyin tekemään tätä super helppoa ja hyvää oreo-valkosuklaafudgea. Fudgea on tullut tehtyä monet kerrat mutta oreversiota en ollut aikaisemmin kokeillut. :)

Fudge on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla.

Ainekset:
n. 1 pötkö oreoita
400 g valkosuklaata (Panda)
½ prk kondensoitua maitoa

Ota esille vuoka ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi. Paperi kannattaa rutata/rypistää niin se pysyy paremmin vuoassa.

Rouhi keksit pienemmiksi paloiksi/muruksi puukolla. Pilko suklaa kattilaan pieniksi paloiksi ja kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä seosta miedolla lämmöllö koko ajan sekoittaen. Kun suklaa on sulanut maidon joukkoon ja seos on tasaista - ota kattila pois liedeltä ja sekoita melkein kaikki keksimurut massan joukkoon. Tämä vaihe pitää tehdä nopeasti sillä massa alkaa nopeasti jähmettyä. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita se nopeasti esim. lusikan avulla. Painele kevyesti levyn pinnalle loput keksimurut. Anna fudgen hetken aikaa jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Leikkaa valmis fudge halutun kokoisiksi paloiksi ja herkuttele. 


Nämä kondensoidusta maidosta valmistettavat fudget ovat kyllä helppoja ja niin herkullisia! :)


Hyväähän tämäkin oli vaikkakin melkoisen makeaa. 
Silti tähän jäi koukkuun yhden palan otettuaan. :)


Aivan niin hyvää tämä ei mielestäni ollut kuin aikaisemmin valmistamani lakritsi-valkosuklaafudge.
Se on mielestäni parasta mutta tämä oreoversio tulee kyllä hyvänä kakkosena. :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille