27. heinäkuuta 2019

BANAANI-SUKLAAKAKKU KINUSKITWISTILLÄ



Banaani ja suklaa ovat lyömätön kombo niin jäätelössä kuin kakussakin. Tämä kakku syntyi pelkästä makean himosta, mihin liittyi banaani ja suklaa. Mietin että kakku kaipaisi näiden makujen lisäksi vielä jotain muutakin ja niinpä keksin sitten lisätä vielä tuon kinuskin. Ei ollenkaan hullumpi kakku vaikka itse sanonkin. Voisin aivan hyvin tehdä tätä toistekin. ♥

Banaani maistuu kakkupohjassa, jonka leivoin Emma Iivanaisen reseptin mukaisesti. Muistin joskus aikaisemmin tehneeni pohjan samaisella ohjeella ja se oli aivan taivaallisen hyvää. Eikä resepti pettänyt tälläkään kertaa. :) Kakun väliin tulevan suklaatäytteen valmistin puolestaan Annin uunissa-kirjan reseptin mukaan. Täyte oli kerrassaan herkullista. ♥ 

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Kakkupohja:
2 dl banaania soseutettuna
1 rkl sitruunamehua
1½ dl huoneenlämpöistä maitoa
1 tl omenaviinietikkaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa
½ dl fariinisokeria
1½ dl rypsiöljyä
2 munaa

Suklaatäyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa
300 g tummaa suklaata

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Kuorrute:
100 g pehmeää voita
250 g mascarponea
150 g maitosuklaata
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Drippi valuma:
50 g maitosuklaata
noin ½ rkl öljyä

Koristelu:
banaanilastuja
pensasmustikoita
fudgepaloja
suklaapalloja

Valmista kakkupohja. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla; pohja + reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Soseuta banaanit ja yhdistä sitruunamehun kanssa. Sekoita keskenään maito ja omenaviinietikka. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kulhossa fariinisokeri, öljy ja munat. Lisää tähän seokseen banaani-sitruunamössö ja sekoita. Lopuksi lisää massaan kuivat aineet ja sekoita sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai tarpeen mukaan vähemmän tai kauemmin. Tarkkaile kypsyyttä tikulla testaamalla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Anna pohjan jäähtyä rauhassa ja leikkaa sitten kolmeen osaan. 

Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja vaahdota kerma - jätä molemmat sivuun odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokerit. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu kerma. 

Valmista myös kinuski tällä välin valmiiksi. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta noin 10 minuuttia tai kunnes kinuski on valmista. Tiputa kylmään vesilasiin tippa kinuskia - jos tippa pysyy kasassa on kinuski valmista. 

Kokoa kakku kakkuvuokaan, jossa pohja paistettiin. Leivinpaperoi pohja ja tarpeen mukaan tee leivinpaparista vuoalle korkeammat reunat. Huom! Kakkua ei tarvitse kostuttaa millään. Jaa suklaatäyte tasaisesti kakun kahteen väliin ja samoin myös keitetty kinuski. Tein niin, että levitin kerroksen suklaatäytettä pohjan päälle ja siihen päälle kinuskia. Kinuskin päälle laitoin vielä vähän täytettä niin, että kinuski jäi täytekerroksen väliin raidaksi. Peitä kakku ja anna hyytyä/maustua yön yli jääkaapissa. 

Valmista suklaakuorrute kakulle. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi ja yhdistä notkistetun mascarponen kanssa. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi lisää kuorrutteesen vaniljasokeri ja tomusokeri hyvin sekoittaen. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaan suklaakuorrutteella. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute hiukan jähmettyy. 

Valmista drippikuorrute. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita  joukkoon öljyä sen verran, että saat oikean koostumuksen. Valuta kuorrutetta lusikan avulla kakun reunoille niin, että se valuu kauniisti reunoja pitkin alas. Viimeistele kakku koristelemalla mielesi mukaan. :)


Aijai, tämä oli NIIN herkullista!! ♥♥


Pohja oli ihanan mehevä ja ei tosiaan tarvinnut mitään kostuttamista laisinkaan. :)


Suklaatäyte oli myös todella hyvää ja sopi tuon baanipohjan kanssa hienosti yhteen.
Täytettä tulikin oikein kunnon kerrokset kakun väliin, mikä oli todella hyvä asia. :)


Väliin tullut kinuski ei hirveästi maistunut ainakaan omaan makuun kakun välistä, mutta ei se haitannut. Se toi kuitenkin sellaista pientä makeutta lisäksi kakkuun. Tykkäsin! :)


Kaiken kaikkiaan kokonaisuus tässä kakussa oli mielestäni todella onnistunut. Kaikki osat sopivat hienosti yhteen ja maku oli kohdillaan. Tätä tulen takuuvarmasti leipomaan vielä toistekin. ♥


Hmmm, niin hyvää! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille