9. heinäkuuta 2019

VADELMA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU



Tämä kakku syntyi hetken mielijohteesta, kun alkoi juustokakkuhammasta kolottaa. Tarkistin mitä kaikkea kaapista löytyi ja saatavilla olevista raaka-aineista sain aikaiseksi tällaisen kahden kerroksen juustokakun. Kakku oli erittäin hyvää ja se kelpasi jopa miehellenikin. Sanoi oikein, että tämä on kakku hänen makuunsa. :D

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g suklaahippukeksejä
50 g voita

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
200 g valkosuklaata
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria
2½ dl vispikermaa
tilkka vettä

Vadelmatäyte:
3 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
noin 100-120 g vadelmia soseutettuna
2½ dl vispikermaa
tilkka vettä

Koristelu:
pensasmustikoita
vadelmia
ananaskirsikoita
valkosuklaata valettuna pieniin suklaamuotteihin

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja aseta sisäreunaan reunakalvo. Vaihtoehtoisesti voita myös öljytä/sprayata reunan ja tomusokeroida sen. 

Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja tomusokeri. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon seuraavaksi valkosuklaa. Viimeiseksi nostele joukkoon varovasti kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan tai kunnes pinta tuntuu sormella koskiessa jähmettyneeltä. 

Valmista vadelmatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen 10 minuutiksi. Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon vadelmasose. Lopuksi sekoita taas varovasti joukkoon vatkattu kerma. Kaada täyte hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Anna kakun hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. 


Nami, kun tämä oli herkullista! ♥


Olin vähän laiska kun en jaksanut paseerata noita vadelmansiemeniä pois täytteestä. 
Mutta nooh, joskus voi mennä sieltä missä aita on matalin. Eikös? :D


Tykkäsin erityisesti tuosta valkosuklaatäytteestä. 
Se oli juuri oikeanlaista omaan makuuni, pehmeää ja maistui hyvin valkosuklaalle. ♥


Olin myös yllättynyt kuinka mukavasti nuo suklaahippukeksit sopivat kakun pohjaksi. 
Oli oikein oiva löytö kaapin perukoilta. :)


Tästä kakusta ei paljoa jäänyt jäljelle kun mieheni kanssa syötiin sitä niin paljon.
Hyvä niin, ettei tarvinnut paljoa heittää roskiin. :D

Kokeilin myös ekaa kertaa tehä koristeita tuollaisella "minisuklaalevy-muotilla". Tykkäsin kovasti  muotista ja nuo minisuklaalevyt oli niin söpöjä - sopivat loistavasti koristeiksi kakkuihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille