19. heinäkuuta 2019

MANSIKKAINEN SYNTTÄRIKAKKU



Kuluneen viikon maanantaina mulla oli synttärit. Taas tuli vuosi lisää ikämittariin ja vaikea kuvitella että oon nyt jo 32-vuotias. Aika menee niin nopeaa nykyään ettei perässä tahdo pysyä. :)

Mitäpä ne synttärit olisikaan ilman kakkua. Perinteitä kunnioittaen leivoin itselleni mansikkakakun ja hyvää oli. ♥

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
noin 2-2½ dl vaniljasokerimaitoa

Täyte:
noin 220 g mansikoita soseutettuna
4 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
½ dl tomusokeria/sokeria tai oman maun mukaan
noin 1 dl vaniljakreemijauhetta
+ tuoreita mansikoita paloiteltuna

Kuorrute:
145 g valkosuklaata (Panda)
100 g pehmeää voita
250 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

Koristelu:
tuoreita mansikoita
vaahtokarkkeja
suklaarouhetta
suklaapalloja
sokerihelmiä

Aloita valmistamalla kakkupohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi pohja ja reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa parissa erässä vaahdon joukkoon varovasti nuolijalla nostellen sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia uunista riippuen. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri/sokeri. Lisää joukkoon mansikkasose ja sekoita. Lopuksi sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe ja tarkista onko täytteen koostumus hyvää. Jos tuntuu liian löysältä, lisää vähän vaniljakreemijauhetta ja sekoita. Pilko tuoreet mansikat paloiksi. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa pohja paistettiin. Pingota pohjalle leivinpaperi ja tee tarvittaessa leivinpaperista korkeat reunat vuokaan, mikäli sinulla ei ole korkeareunaista vuokaa. 

Kostuta pohjia vaniljasokerimaidolla täytön yhteydessä. Jaa mansikkatäyte tasaisesti kakun kahteen väliin ja upota väleihin masikanpaloja. Peitä kakku ja anna hyytyä/maustua jääkaapissa yön yli.

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota pehmeää voita vaaleaksi. Notkista mascarponea toisessa kulhossa. Yhdistä  voi ja mascarpone, sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita. Lopuksi sekoita kuorrutteeseen vaniljasokeria ja tomusokeri. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaan tasaisesti kuorrutteella. Voit ensin tehdä ohuen kuorrutekerroksen ja antaa sen jähmettyä jääkaapissa. Sitten kuorruttaa vielä uuden kerroksen. Tai sitten vain kerralla levittää kaiken kuorrutteen kakun päälle ja reunoille. :) Koristele kakku haluamallasi tavalla. 


Hmm, mansikkakakku se on vain parasta! ♥


En halunnut perinteistä kermakuorrutusta ja niinpä tuo valkosuklaa-mascarponekreemi oli oiva valinta tähän kakkuun. :)


Mansikat ♥


Kyllä tällä kakulla kelpasi juhlia ikääntymistä. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille