27. toukokuuta 2019

MINIDONITSIT VALKOSUKLAAKUORRUTTEELLA



Jotain pientä hyvää oli saatava yllättävään makean nälkään. Niinpä syntyivät tällaiset minidonitset valkosuklaakuorrutteella. Lurps! :)

Ostin tuossa vapun tienoilla tosiaan tuon minidonitsipellin ja se oli kyllä nappiostos. Donitsit valmistuvat super nopeasti ja kiva kun ne ovat tuollaisia pieniä suupaloja.

Nämä pikkuherkut valmistin samaisella Annin Uunissa kirjan reseptillä, kuin vappuna valmistamani kinuskidonitsit. :)

Ohjeella tulee 24 kpl pieniä donitseja.

Massa:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 muna
1 dl piimää
½ dl öljyä

Voitelu:
noin 25 g voita sulatettuna

Kuorrute + koristelu:
noin 100 g valkosuklaata
öljyä
muutama pala tummaa suklaata + loraus öljyä
nonparelleja

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja sprayaa donitsipellin kolot. Sekoita keskenään kuivat aineet. Toisessa kulhossa sekoita keskenään muna, piimä ja öljy. Lisää nesteseos parissa erässä kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota pellin koloihin. Paista uunin keskitasolla noin 5-6 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa donitsit sitten ritilälle jäähtymään. 

Sulta voi mikrossa ja voitele donitsit pullasudin avulla kauttaaltaan. Anna voin imeytyä kunnolla.

Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti ja lisää joukkoon öljyä sen verran että saat helposti dipattavan seoksen. Dippaa donitsit suklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Sulata tumma suklaa ja sekoita joukkoon pieni loraus öljyä. Siirrä suklaa pieneen pursotuspussiin ja spritsaa raidat munkkien päälle. Ripottele myös ripeästi päälle nonparelleja. 


Mini mini mini mini ♥


Nam, hyviähän nämä olivat. Täytyy tunnustaa että söin kaikki 24 kpl yksin. :D:D


Ensi kerralla voisi kokeilla kuorruttaa donitsit maitosuklaalla. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille