24. kesäkuuta 2019

RAPARPERI-PANNACOTTAPIIRAKKA



Tämän herkullisen kesäherkun leivoin juhannuksen herkkuhetkiin. Ohje on bongattu Kinuskissan sivuilta ja alkuperäisen reseptin löydät täältä. Kinuskikissan resepti on täysin vegaaninen mutta omasta tuli oikeastaan semi-vegaaninen piirakka. Pohjassa käytin tavallista Valion voita mutta muuten piirakasta tuli vegaaninen. :)

Käytin nyt ensimmäistä kertaa leivonnassa tuota Alpron soijavispiä. Halusin kokeilla millaista pannacottaa siitä sai aikaiseksi ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta. Hyvää oli! :) Pannacotta täytteessä olisi reseptin mukaan tarvittu vaniljatankoa ja sen siemeniä. Enpä sitten saanut sitä kun kaupan hyllyt huusivat tyhjyyttään vaniljatankojen kohdalla. Onneksi kotona oli aidosta vaniljasta valmistettua vaniljatahnaa, joten käytin sitä sitten. Sopi loistavasti tähän piirakkaan! :)

Piirakka on valmistettu 24 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
250 g digestivekeksejä
125 g voita

Raparperitäyte:
300 g raparperia
2 dl vettä
2 dl hyytelösokeria (Dansukker)

Pannacottatäyte:
5 dl soijavispiä (Alpro)
1½ tl vaniljatahnaa
1½ dl hyytelösokeria (Dansukker)

Koristelu:
tuoreita mansikoita
keksimurua
suklaapalloja

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita vielä vuoan sisäreunaan leivinpaperista suikaleet. Murskaa keksit pussissa kauliman avulla ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä apuna lasinpohjaa halutessasi. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat raparperitäytettä.

Pese, kuori ja leikkaa raparperi paloiksi. Laita kattilaan veden kera. Keitä kunnes palat ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta seos vielä. Jäähdyttele seosta kylmässä vesihauteessa välillä sekoittaen kunnes seos on kiisselimäistä. Kaada valmis seos keksipohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappin noin puoleksi tunniksi. 

Valmista pannacottatäyte. Mittaa kattilaan soijavispi ja sekoita joukkoon vaniljatahna. Kiehauta seos ja lisää sitten hyytelösokeri. Kiehauta uudestaan ja jäähdytä taas vesihauteessa kunnes seos hieman jähmettyy. Kaada varovasti raparperitäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt. Itse annoin olla yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla mansikoilla, keksimurulla ja suklaapalloilla. 


Nam, tämä oli tooosi hyvää ja juuri sopiva juhannuksen herkutteluun! ♥


Piirakka oli helppo valmistaa ja olin kyllä yllättynyt kuinka hyvää tuosta pannacottatäytteestä tuli soijavispiä käyttäen. Peukut sille kyllä! :)


Tuoreet mansikat sopivat niin kivasti piirakan koristeluun. Juhannuksena on aina oltava tuoreita mansikoita. Vaikkakin ehkä vähä kirpaisi ostaa kotimaisia mansuja yhdeksän euron litra hintaan. Nooh... kerran sitä vaan juhannusta vietetään vuodessa. :D:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille