26. kesäkuuta 2019

MANSIKKA-VADELMA BRITAKAKKU


Alunperin ajattelin tuon pannacottapiirakan riittävän juhannukseksi... mutta sitten teinkin ihan hetken mielijohteesta vielä pienen britakakun. Se kyllä kannatti sillä siitä tuli NIIN hyvää!!! ♥

Ohjeen tähän herkkukakkuun nappasin täältä. Maku-sivuilla on kyllä paljon herkullisia reseptejä. :) Täytteen kakkuun sävelsin oman mielen mukaan ja mitä kaapista nyt sattui löytymään. :)

Kakkupohja on valmistettu uunipellillä.

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
3 munan keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Pohjan päälle tuleva marenki:
3 valkuaista
1½ dl sokeria
+ mantelilastuja

Täyte:
2½ dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1-2 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
+ mansikoita/vadelmia

Koristelu:
mansikoita
vadelmia
suklaamurua

Valmista pohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja aseta pellille voideltu leivinpaperi. 

Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä keskenään jauho ja leivinjauhe. Lisää seos vuorotellen massan joukkoon maidon kanssa. Levitä valmis massa pellille tasaiseksi kerrokseksi. 

Valmista pohjan päälle tuleva marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri sitten pienissä erissä joukkoon. Vatkaa kunnes marenki on jäykkää ja kiiltävää. Levitä varovasti pohjan päälle ja rippotele halutessasi marengin päälle mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin vaaleanruskean värin. Jäähdytä täysin.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Aseta pohja tarjoilutaville ja levitä noin puolet täytteestä sen päälle. Pilko täytteen päälle tuoreita mansikoita ja vadelmia. Aseta toinen pohjapala päälle. Levitä päälle loput täytteestä ja koristele vielä mansikoilla/vadelmiaa ja suklaamurulla. Sitten vain heti herkuttelemaan! ♥ 


Voi pojat kun tämä oli herkullista - ihan parasta! ♥


Koriteluun en jaksanut käyttää ylimääräistä energiaa.
Koristelin kakun helposti ja nopeasti turhia miettimättä. :D 

Kakkua tehdässä mietin että tarvitsen kyllä ehdottomasti kunnon neliskanttisen tarjoiluvadin. Onneksi kaapista löytyi jokin vanha Ikeasta ostettu muovitarjotin, jolle sain kakun koottua. :)


Kakku ei kauaa lautasella ollut kun se oli jo syöty kokonaan! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille