22. toukokuuta 2019

CRÈME BRÛLÉE -JUUSTOKAKKURUUDUT (gluteeniton)


Voin sanoa, että kaasupolttimen osto tätä herkkua varten oli sen arvoista. Olen kyllä jo kauan suunnitellut polttimen ostoa ja kun viimein näin lehdessä reseptin tälle herkulle - oli pakko sännätä kauppaan ostamaan kaasupoltin. :D

Reseptin näille suussasulaville juustokakkuruuduille bongasin Gluteeniton leivonta 1/19 -numerosta. Juustokakkutäytteeseen lisäsin vielä omaan makuun sopien hieman sitruunamehua. Muuten resepti on suoraan lehdestä napattu. :)

Ruudut on valmistettu noin 20x30 cm vuoassa ja paloja tulee 24 kpl.

Pohja:
100 g voita
100 g gluteenitonta tummaa suklaata
2 munaa
1 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (tai 1 tl vaniljauutetta)
½ dl kookosjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Juustokakkutäyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (tai 1 tl vaniljauutetta)
2 rkl sitruunamehua
4 munaa

Karamellisointi + koristelu:
ruokokidesokeria
vadelmia
mustikoita

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Valmista pohja. Sulata voi ja paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos ja vanilja. Itse käytin vaniljasokeria. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe yhteen ja kääntele varovasti taikinan joukkoon. Kaada valmis taikina vuokaan ja tasoita. Paista pohjaa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. 

Pohjan paistuessa valmista juustokakkutäyte. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunamehu. Lopuksi sekoita munat varovasti massan joukkoon yksi kerrallaan. Kaada valmis massa esipaistetun pohjan päälle ja tasoita. Jatka paistamista vielä noin 30-35 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä vielä jälkilämpöön noin 10-15 minuutin ajaksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä yöksi jääkaappiin.

Leikkaa levy paloiksi. Siisti ensin reunat leikkaamalla pienet liuskat pois ja leikkaa sitten levy 24 palaan (4x6).

Karamellisointia varten ripottele palojen päälle ruokokidesokeria ja "tohota" kaasupolttimella sokerin pinta kauniin ruskeaksi. Viimeistele palat vadelmilla mustikoilla. 


Siis voi pojat kun nämä olivat herkullisia! Aivan täydellisiä! ♥♥


Pohja oli ihanan suklainen ja pehmeä - ehkä hieman jopa rapsakkakin aivan pohjasta. 
Niin hyvää ja mikä parasta - tämä on gluteenitonta! :)


Juustokakkutäyte oli niin pehmeän samettista että se ja koko leivos aivan suli suussa. Sitruunamehu toi kivasti vielä raikkautta täytteeseen mutta sen voi toki halutessaan jättää kokonaan poiskin. :)


Ja sitten tuo karamellisointi... Pääsin esimmäistä kertaa kokeilemaan uutta tohotintani. :) Hiukan meinasi jännittää kuinka sen kanssa käy mutta se meni hyvin ilman ongelmia. Pinnasta tuli ihanan rapsakka. :) Karamellisointi kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, ettei sokeri leivoksen päällä ala sulaa inhottavasti. 


Voin sanoa että tämä leivonnainen hipoi kyllä jo täydellisyyttä omalla mittapuullani. ♥

Ajattelin alkuksi pakastavani osan paloista mutta en kerennyt sinne asti kun kaikki oli jo kadonnut tarjottimelta. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille