1. toukokuuta 2019

KINUSKIDONITSIT


Jaahas, se on taas 1.5 ja vappu! Tänä vuonna en jaksanut alkaa leipoa perinteisiä sokerimunkkeja vaikka ne niin hyviä ovatkin. Jotenkin se öljyllä paistaminen ja käryyttäminen ei nyt oikein houkutellut. :) Sen sijaan tein näitä kertakaikkisen herkullisia uunissa paistettavia donitseja. Voin sanoa, että nämä olivat TODELLA hyviä. ♥

Valmistin sekä pieniä että isoja donitseja yhdet pellilliset. Ostin tuossa hiljattain itselleni tuollaisen donitsipellin, jolla pystyy valmistamaan 24 kappaletta pieniä donitseja ja voi että kun niistä tuli kivoja. Tykkäsin kovasti! Ne ovat oikein sopivia suupaloja, mikäli ei halua syödä isoa donitseja. :)

Ohjeen näille donitseille otin Anni Paakkunaisen uudesta kirjasta Annin uunissa. Sen verran muunsin reseptiä, että maidon tilalle laitoinkin piimää. Toimi hyvin! Kuorrutteen valmistin puolestaan Emma Iivanaisen reseptillä. 

Ohjeella tulee siis 24 kpl pieniä donitseja ja 12 kpl isoja donitseja.
 Jos haluat tehdä vai isoja tai pieniä donitseja, puolita resepti. 

Massa:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 kananmunaa
2 dl piimää tai maitoa
1 dl öljyä

Voitelu:
55 g voita

Kinuskikuorrute:
½ dl kermaa
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
1 3/4 dl tomusokeria

Koristelu:
noin 50 g maitosuklaata + öljyä
kultaisia nonparelleja

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele/sprayaa donitsipellit valmiiksi. 

Sekoita keskenään donitsimassan kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään munat, piimä/maito ja öljy. Lisää nesteseos parissa erässä kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lusikoi massa pursotuspussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Huom! Älä pursota koloja ihan täyteen asti. Paista donitsit uunin keskitasolla, isoja noin 6-7 minuuttia ja pieniä noin 5 minuuttia. Älä paista liikaa jotta donitsit pysyvät mehevinä. Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. 

Sulata voi mikrossa ja voitele donitsit kauttaaltaan voisulalla pullasudin avulla. Anna voin imeytyä kunnolla. 

Valmista kinuskikuorrute. Mittaa kattilaan kerma, voi, vaniljasokeria ja fariinisokeri. Lämmitä seosta keskilämmöllä ja anna kiehua 1 minuutin ajan. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Dippaa donitsit heti kuorrutteeseen. 

Sulata maitosuklaa mikrossa ja sekoita joukkoon pieni loraus öljyä. Siirrä suklaa pieneen leivinpaperista valmistettuun pursotuspussiin ja spritsaa raidat donitsien päälle. Ripottele päälle hieman kultaisia nonparelleja. 


Aijai, kun nämä sitten olivat herkullisia! ♥♥


Donitsit olivat todella meheviä ja maistuivat itseasiassa melko paljon tavalliselle munkille. :)


Kinuskikuorrute oli oiva valinta näihin donitseihin. Se on vain niin hyvää! ♥
Kuorrutteeksi voi myös laittaa maito-, valko- tai tummaa suklaata tai sitten voi tehdä makutomusokerista dipattavan kuorrutteen. Vaihtoehtoja löytyy. :)


Donitsit olivat kivan näköisiä tarjoilulautasella kun oli kahta eri kokoa. :)


Tuota kinuskikuorrutetta tulee aika reilu annos ja mulla ainakin jäi sitä vähän yli vaikka olin jo kuorruttanut sekä isot että pienet donitsit. Sehän ei haitannut, söin lopun kuorrutteen suoraan kattilasta. :D:D


Oikein hyvää vappua kaikille! 
Mä meen nyt syömään vielä näitä herkkupaloja kun niitä on vielä muutama jäljellä. :D 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille