Tässä on vielä yksi kakku pääsiäisen tienoilta. Kävin pyhien aikana pyörähtämässä kotona Lappajärvellä ja leivoin sinne tämmöisen raikkaan mangojuustokakun. Kakku oli ihanan mangonmakuinen eikä yhtään makea. Siksi sitä tulikin varmaan otettua monta palaa kerralla. :D
Innoituksen tähän kakkuun sain Halla Cakes:n sivuilta.
Muokkailin hieman ohjetta omaan makuun. :)
Kakku on valmistettu 20 cm korkeareunaisella irtopohjavuoalla.
Pohja:
160 g suklaakaurakeksejä
65 g voita
Täyte:
7 liivatetta
5 dl vispikermaa (Flora)
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl mangososetta (Bonne)
2 rkl vettä
Kiille:
3 prk mangopilttiä
3 liivatetta
1 rkl vettä
Koristelu:
ananaskirsikoita
vadelmia
karkkeja
Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Aseta reunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lisään täytteeseen mangosose ja sekoita taas hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon vatkattu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kaapissa noin 3-4 tuntia.
Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangopiltin sekaan koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Levitä kiille varovasti hyytyneen kakun päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuaosta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ihanan raikas ja jollain tapaa "kevyt" kakku. :)
Suklaiset kaurakeksit olivat kivaa vaihtelua pohjassa digestivien sijaan.
Ehkä tuo pohja olisi saanut olla himpun verran paksumpi. :)
Oli muuten virhe laittaa noita suklaaraemunia koristeeksi. Nehän alkoi melkeinpä välitttömästi sulaa kiilteen päällä. Tiedänpä ensi kerralla että niitä ei kannata ainakaan suoraan kiilteen päälle laittaa koristeeksi. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille