8. toukokuuta 2019

APPELSIINI-SUKLAALEIVOKSET


Nyt ei voi sanoa muuta kuin että iso NAM! :) Näissä herkullisissa leivoksissa maistuu appelsiini ja suklaa. Itselleni tuli leivosten mausta ihan mieleen Fazerina patukka. Kertakaikkisen hyvää! ♥♥

Tilasin tuossa jokin aika sitten Juhlakauppa.com:sta tuollaisia Silikomartin professional leivosmuotteja. Kyseessä ovat Kit Tarte Ring Round ja Kit Tarte Ring Paradis vuokasetit. Mä niin rakastan noita! ♥ Yhdessä setissä on aina kuusi kappaletta muovisia rengasmuotteja, joilla voi valmistaa pyöreitä leivospohjia. Settiin kuuluu myös silikoninen muottimatto, jolla voi valmistaa moussetäytteisiä leivoksia pohjan päälle. Molemmissa seteissä muoviset rengasmuotit ovat samoja mutta silikoninen matto on erilainen. Tälläiset pienet leivokset ovat välillä kivaa vaihtelua tavallisille kakuille. Tulen aivan varmasti käyttämään näitä muotteja paljon tulevaisuudessa ja näissäkin on vain taivas rajana makuja yhdistellessä. :) 

Tällä ohjeella tulee noin 8-9 kappaletta leivoksia.

Leivospohjat:
175 g jauhoja
95 g pehmeää voita
60 g tomusokeria
23 g mantelijauhoa
33 g kananmunaa
1 appelsiinin kouriraaste

Leivospohjiin tuleva täyte:
68 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljapastaa tai vaniljasokeria
68 g fariinisokeria
68 g kananmunaa
68 g mantelijauhoa
5 g maissitärkkelystä

Moussetäyte:
2 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl suklaa-hasselpähkinälevitettä tai Nutellaa
1 rkl vettä

Suklaakuorrutteet:
100 g maitosuklaata
1 rkl öljyä 

50 g valkosuklaata
½ rkl öljyä

Koristelu:
vadelmia
kultaa

Valmista leivospohjamassa. Mittaa kaikki pohjien ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kääri valmis massa kelmuun ja anna jähmettyä jääkapissa noin tunnin ajan. Tämä helpottaa massan käsittelyä huomattavasti kun se on kylmää ja jämäkämpää. 

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Huom! Muoviset rengasmuotit eivät kestä yli 180 asteen lämpötilaa. Ota esille uunipelti ja laita siihen leivinpaperi. Asettele rengasmuotit pelille. Niitä ei tarvitse voidella. Kaulaa taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota siitä rengasmuoteilla oikea määrä pyöreitä paloja. Asettele jokainen pala muotin sisälle pellin päälle. Kaulaa taikinasta vielä pitkät suikaleet, jotka asetelleen vuokaan reunoille. Ei haittaa vaikka suikale olisi isompi kuin mitä muottiin mahtuu. Leikkaa vain veitselle ylimääräinen taikina siististi pois. Painele reunasuikale tiviisti muotin reunoille ja kiinni pohjapalaan. Tämä vaihe on melko hidasta huolellisesti tehtynä. Reunat kannattaa painella kunnolla etteivät ne valahda paiston aikana alas. Paista pohjia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jos huomaat reunojen kaatuvan paiston aikana, yritä nopeasti nostaa ne takaisin ylös ja ja paina reunoja vasten. 

Sillä välin kun pohjat paistuvat uunissa valmista pohjien sisälle tuleva täyte. Notkista huoneenlämpöinen voi kulhossa. Lisää joukkoon muut aineet siinä järjestyksessä kun ne on listassa mainittu. Sekoita tasaiseksi massaksi. Ota pohjat uunista ja jaa täytettä jokaisen pohjan päälle. Älä täytä pohjaa ihan täyteen asti, vaan jätä pieni reunavara. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Ota pohjat uunista ja jäähdytä. Voit säilyttää valmiita pohjia jääkaapissa tiivissä rasiassa. 

Valmista silikonimuotteihin tuleva moussetäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri ja suklaalevite. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele täytteen joukkoon vatkattu kerma. Täytä molempien vuokasettien silikoniset muotit massalla, tasoita pinnat ja anna hyytyä hetken aikaa jääkaapissa. Siirrä sitten pakastimeen ja anna olla siellä noin 3-4 tuntia tai yön yli. Massaa tuli sen verran reilusatsi, että sitä tosiaan riittää kahden silikonimimaton täyttämiseen. 

Moussetäytteiden kuorruttaminen. Sulata maitosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita joukkoon öljy. Ota litteät puolipallon muotoiset moussetäytteet pakkasesta ja irrota yksi pallo muotista. Dippaa pallo heti suklaaseen haarukan avulla ja kopauta haarukkaa pari kertaa astiaan reunaan, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Toista tämä niin kauan kunnes suklaa loppuu. Itselle maitosuklaakuorrute riitti noin 5-6 leivokseen. Loput leivokset kuorruta samaan tyyliin valkosuklaakuorrutteella. Kuorruttamisessa kannattaa olla todella ripeä, sillä suklaa jähmettyy todella nopeasti pakkasessa olleen moussepallon päälle. 

Aseta kuorrutetut moussetäytteet leivospohjien päälle ja koristele vadelmilla ja lehtikullalla. Sit vain suut makiaksi! :)


Siis nämä olivat NIIN hyviä, ne aivan sulivat suuhun! ♥


Olihan näissä aika kova homma mutta olivat kyllä kaiken sen aivan arvoisia. Tykkäsin todella paljon tuosta pohjan appelsiinin mausta. Kämpässä leijaili ihana tuoksu pohjien paiston aikana. :)


Leikkauskuvasta näkyy hyvin kuinka leivos on koottu. Paistettu täyte pohjan sisällä oli ihanan pehmeää ja sopi hienosi yhteen kaikkien makujen kanssa.  Ja tuo moussetäyte... niin herkkua! :D


Nuo edelliset leivokset olivat siis valmistettu sillä Round silikonimatolla. Yläkuvassa täyte on tehty Paradis-muotilla. Tosi kivan näköinen mun mielestä! Hieman tuo pintakuvio jäi piiloon suklaakuorrutteen alle. Tuon muotin kuorrutamiseen sopisi hyvin eriväriset suklaasprayt - silloin pinnan muoto jää kauniisti esille. 


Jätin muutaman Paradis-täytteisen leivoksen pinnan kuorruttamatta, niin siitä näkee tuon kauniin pintamuodon. ♥

Kaiken kaikkiaan nämä olivat todella hyviä leivoksia ja onnistuivat suhteellisen hyvin näin ensikerralla. Valkosuklaa kuorruttena hieman muutti makumaailmaa verrattuna maitosuklaakuorrutteeseen mutta molemmat olivat herkullisia. Jos tykkäät Fazerina-patukoista, niin tässä on varmasti leivos sinun makuun. :) 


2 kommenttia:

  1. Siis nam! Tämän voisi varmaan tehdä myös piirasmuodossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ilman muuta luulisi onnistuvan piirakkana mainiosti. Ei muuta kuin kokeilemaan! 🙂 Tykkäsin kyllä aivan älyttömästi näistä leivoksista. Täytyy tehdä pian taas uudestaan. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille